Lensmann: - De var preget. Men de ser at det som kunne gjøres, ble gjort.

Mandag var familien til omkomne Erika Timoshenko (24) i Aurland. - De forholder seg til at dette var en ulykke, sier lensmann Knut Arne Klingenberg.

Publisert Publisert

SØK: Den kanadiske 24-åringen skulle på en privat tur til over 1200 meter høye Vidmesnosi, som her ses i bakgrunnen. På dette bildet fra mandag 4. juli fraktes letemannskaper opp med helikopter. ARKIVFOTO: Arne Hofseth

  • Ørjan Torheim
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

BT skrev før helgen at Timoshenkos familie hadde uttrykt ønske om å komme til Aurland fra Canada for å ha en minnestund. Mandag møtte Klingenberg blant andre 24-åringens foreldre på lensmannskontoret.

FUNNET DØD: Erika Timoshenko (24) omkom i forbindelse med en fjelltur i Flåm forrige helg. Foto: Privat (brukt med familiens tillatelse)

Erika Timoshenko ble funnet død i 20-tiden mandag 4. juli. Dagen før hadde hun lagt ut på tur til fjellet Vidmesnosi over Flåm, der hun jobbet som turguide. Turen var privat og hadde ikke noe med jobben å gjøre. Den canadiske kvinnen ble funnet i et område nord for fjelltoppen.

— Veldig fornøyd

— Familien var selvfølgelig preget av det som har skjedd. Samtidig ga de uttrykk for at de er veldig fornøyd med arbeidet som er gjort, både i forbindelse med søket og oppfølgingen de selv har fått i etterkant, sier lensmannen.

Les også:

Les også

Familien til Erika (24) vil til Flåm for å ha minnestund

Ifølge ham ønsket ikke familien politiets bistand til noen form for minnestund. I møtet med politiet ga familien tillatelse til at BT kan bruke et bilde av Timoshenko, men de ønsker ikke selv å si noe.

— Jeg har hatt en runde med de pårørende med praktisk hjelp, blant annet med å finne frem og gå gjennom dokumenter. De sa ikke noe til meg om at de ønsker å se ulykkes- eller funnstedet, sier Klingenberg.

ETTERLOT SYKKEL: En hundepatrulje fra Voss gikk til fots fra der Timoshenkos sykkel sto etterlatt på gården Flåm, noen kilometer opp Flåmsdalen fra Flåm jernbanestasjon på Fretheim. ARKIVFOTO: Arne Hofseth Foto: Arne Hofseth

Han forteller at familien kom til lensmannskontoret i følge med representanter fra selskapet som har vært Timoshenkos arbeidsgiver i Flåm. BT har prøvd å komme i kontakt med noen i selskapet, så langt uten å lykkes.

— Hendelig uhell

Lensmann Klingenberg sier 24-åringens familie er orientert om politiets syn på saken: At dødsfallet var en ulykke.

— Ingenting tilsier noe annet enn at dette var et hendelig uhell, og det forholder familien seg til, sier Klingenberg.

Timoshenko la ut på fjelltur tidlig om morgenen søndag 3. juli. Hun ble meldt savnet av arbeidsgiveren dagen etter.

Leteaksjonen:

Les også

Savnet turguide (24) funnet død i Flåm

Et omfattende søk ble igangsatt, blant annet med bidrag fra mannskap på et Sea King-helikopter. Det var også Sea King-mannskapet som fant 24-åringen omkommet, etter at et signal fra mobiltelefonen hennes ble fanget opp.

Lensmann Klingenberg har tidligere omtalt fallet som «betydelig», uten å gå inn på hvor mange meter det kan dreie seg om.

— Hun ble funnet nedenunder Vidmesnosi, i et område hun hadde oppgitt at hun skulle gå i, sa lensmannen til BT sist uke.

Han betegnet da letingen som krevende – med dårlig vær, sleipt føre og mye løv på bakken.

Omkomne Timoshenko var kjent som en ivrig hobbyfotograf. Hun hadde ifølge politiet jobbet som turguide i Flåm-området også noen sesonger tidligere.

Familien hennes er ventet å dra fra Norge i løpet av uken.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Familien til omkomne Erika (24) vil fra Canada til Flåm for å ha minnestund

BT anbefaler

Se Ingebrigtsens første Brann-intervju

Kåre Ingebrigtsen tar over som hovedtrener i Brann.

LES SAKEN