- Fikk sigaretter for sex

For første gang i rettssaken mot Johan Martin Vie ble i formiddag dørene lukket for pressen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Det skjer under forklaringen til en nå 20 år gammel gutt som Vie er tiltalt for å ha forgrepet seg mot flere ganger i 2004-2005, på ulike hotell, da gutten var 15 år.

Les også

- Løgner

Ba om annet rom

Bistandsadvokat for gutten, Toril Wik, ba på vegne av klienten også om at Vie ble plassert i et annet rom under guttens forklaring — eller at tiltalte i hvert fall skulle sitte utenfor guttens synsvinkel.

Rettssakens sjette dag startet med avspilling av et dommeravhør med en annen av de norske guttene i tiltalen mot Vie, en nå 17 år gammel gutt fra Sør-Norge.

42-åringen er tiltalt for gjentatte overgrep mot denne gutten første halvår i fjor, ikke lenge etter at Vie ble løslatt fra sitt første vareteksopphold.

- Nå er jeg bare glad

Gutten forklarte i avhøret at han fikk betaling av Vie, cirka 200 kroner, og at han møtte ham for pengene sin skyld.

I avhøret sier gutten at det er første gang han forteller noen om det som skjedde, og gir overfor avhøreren uttrykk for at han er lettet over å ha snakket om det.

— Så er jeg ferdig med det. Akkurat nå er jeg bare glad, sier gutten i avhøret. Gutten er svært tilbakeholden i forhold til sine egne følelser, men sier at han «grudde seg litt» til det siste møtet med Vie.

Fikk sigaretter for sex

En nå 17 år gammel gutt fra østlandsområdet fortalte i dag at han møtte Johan Martin Vie i fjor mot å få sigaretter.

I sin forklaring sa gutten at de avtalte seksuelle møter tre ganger, og at han fikk én eller to kartonger med sigaretter som avtalt betaling.

— Det var ikke noe jeg likte. Men jeg gjorde det for å få det jeg ville ha. «Johan», som han kalte seg, var hyggelig, men jeg skjønte jo at det var noe som ikke stemte, sa gutten i retten.

Én gang stilte han også opp på nakenbilde for Vie. Bistandsadvokat Beate Hamre spurte hvordan gutten hadde reagert da politiet tok kontakt med ham i fjor sommer.

— Jeg ble veldig redd og fikk angst fordi det var blitt en så stor sak med politiet involvert. Jeg hadde da heller ikke fortalt familien om min homofili. Fra i fjor sommer til nå har jeg tenkt på dette hele tiden, vært redd for telefoner og følt at jeg ikke var helt ferdig med saken. Jeg har hatt angst og slitt mye med det.

Publisert: