Polsk vogntogsjåfør i arresten etter alvorlig ulykke på Hemsedalsfjellet

Mann (64) alvorlig skadet da hengeren på vogntoget skar ut og traff personbil.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Den 64 år gamle mannen som ble sendt til Haukeland universitetssykehus med luftambulanse etter en ulykke på riksvei 52 ved Breistølen tirsdag, er alvorlig skadet, opplyser Helse Bergen.

Den polske vogntogsjåføren har vært i politiets forvaring siden ulykken, og har også fått førerkortet beslaglagt, opplyser lensmann i Årdal, Magne Knudsen.

Henger traff personbil

– Vogntogsjåføren har sittet i arresten natt til i dag fordi vi var usikre på hvordan det gikk med føreren av personbilen. Det var kritisk i går, men det går bedre nå, sier Knudsen.

Politiet har et klart bilde av hendelsesforløpet, opplyser lensmannen:

– Vogntogsjåføren har ligget for langt over midtlinjen over en bakketopp. Da møtende personbil kommer, prøver den å svinge unna. Det gjør også vogntogsjåføren, og det gjør at hengeren på vogntoget slenger ut og treffer personbilen, sier Knudsen.

Han legger til at vogntogsjåføren har erkjent de faktiske forhold og erkjent skyld i ulykken. Det ble ikke funnet tekniske feil på vogntoget.

Les også

De veier opp til 60 tonn og er over 25 meter lange. Nå slipper de til på norske veier.

Kvinne lettere skadet

Ulykken på riksvei 52 skjedde ved Breistølen i Lærdal kommune og ble meldt i 10.30-tiden tirsdag.

En 62 år gammel kvinne som var passasjer i personbilen, ble av politiet omtalt som lettere skadet og sendt til lokal lege for undersøkelse.

Vogntogsjåføren ble ikke skadet i ulykken.

– Vi er så å si ferdig med etterforskningen. Nå er det opp til juristen å beslutte ytterligere tiltak, sier lensmann Knudsen, som regner med at politiets jurist tar en beslutning i løpet av formiddagen.

Publisert: