Strammer inn utdelingen av nødpass i helgene

Nå blir det bare unntaksvis gitt ut nødpass på Flesland.

- Det er en del land som ikke godtar nødpass, og det er passasjerne sitt ansvar å sjekke dette, sier Morten Ørn i Vest politidistrikt.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Årsaken er at politiet har vært nødt til å flytte mer ressurser til grensekontroll for å hindre ulovlig innvandring, samt at det har vært en økning av folk som søker om nødpass, sier Morten Ørn ved Vest politidistrikt.

— Det er en relativt stor pågang i helgene, så stor at vi ikke kan håndtere den sånn som det er nå, sier han.

Derfor blir det restriksjoner fra og med kommende helg. Reisende som har glemt ordinære pass, ikke finner passet, eller ikke bestilt nytt når det har gått ut kan ikke regne med å få nødpass i helgene fra fredag klokken 15 til søndag klokken 24.

Unntak

Restriksjonene gjelder til og med 15. august. I helgene i sommer er det kun personer med vesentlige velferdsgrunner som kan få nødpass.

— Det gjelder reiser man ikke har kunnet planlegge i god tid, som ved dødsfall, eller noe annet som gjør at man må reise hurtig. Det kan også være i tilfeller der en hel familie kan gå glipp av en reise fordi én mangler pass, sier Ørn.

Reisende oppfordres til å skaffe seg nytt pass hos sitt lokale politi i god tid.

Ikke fullgodt pass

Ørn oppfordrer folk til å sjekke passet samtidig som de bestiller flybillett. Han påpeker også at et nødpass ikke er et fullgodt pass.

— Det er en del land som ikke godtar nødpass, og det er passasjerene sitt ansvar å sjekke dette, sier han.

Ørn understreker også at barns pass må fornyes oftere enn voksne.

Publisert