Oswaldo Jose Machado Dos Santos (52), som ble dømt til fengsel for drapsforsøk med kjøttøks på Erik Fleischer Tønjum, direktør for Hotel Fleischer's på Voss, trekker anken. Dermed blir dommen på åtte års fengsel stående.

Ankesaken skulle ha blitt behandlet i Gulating lagmannsrett mandag.

— Vil ta straffen

Det var NRK som først meldte at anken var trukket.

Ifølge forsvarer Miriam Grimstad har Dos Santos hele tiden vært innstilt på å ta straffen for det han har gjort.

— Da han anket var det fordi han var uenig i resultatet da han fikk det opplest på engelsk, han oppfattet at dommen ikke ga et riktig bilde. Han fikk omsider oversatt dommen til portugisisk og lest den første uken i juni. Da brukte vi litt tid på å snakke om det, og han brukte tid på å tenke. Han er fremdeles skuffet over at årsaken til at denne situasjonen oppsto, ikke kommer tydeligere frem, sier Grimstad til BT.

Hensyn til kolleger

Ifølge advokaten var det blant annet hensynet til familien Tønjum og kollegene på hotellet som gjorde at kokken likevel valgte å trekke anken.

— Han så at det var en belastning for dem å vitne, og ville ikke at de skulle måtte oppleve det igjen. Han har vurdert for og imot, og har kommet frem til at han vil komme seg videre. Vi snakket om å kun anke straffutmålingen, men for ham var det alt eller ingenting, sier Grimstad.

Bestemte seg for å drepe

Dos Santos, som kommer fra Brasil, hadde fått avslag på søknaden om opphold i Norge. Det førte til en uenighet med hotelldirektøren om hvor mye kokken skulle få i lønn. Ifølge dommen følte Dos Santos at hans ære, selvrespekt og yrkesstolthet var krenket, og neste dag bestemte han seg derfor for drepe sjefen.

Hotelldirektør Erik Fleischer Tønjum fikk et 12 centimeter langt og 4,5 centimeter dypt kutt i nakken, men overlevde angrepet han ble utsatt for 20. september 2013.

Ifølge dommen fra Nordhordland tingrett må kokken også betale direktøren 150.000 kroner i erstatning.