- Denne uken kom snøen til Bergen. Hvordan er føreforholdene i Myrkdalen?

- Det er veldig bra oppe i fjellet. Vi har hatt snø et par uker nå, men det kom litt regn med Hilde og det minket en del nede. Så nå må vi kompensere med kunstsnø.

- Men dere har nok snø til åpningen på lørdag?

-  På fjellet er det over meteren. Nede er det cirka 20 centimeter. Det er egentlig litt for lite, men vi begynte å produsere kunstsnø i går natt. Nå går snøkanonene for fullt, så det skal nok gå bra. Det er spesielt de siste to-tre hundre meterne at forholdene er litt vanskelige.

- Hvordan blir det å åpne anlegget?

- Det blir utrolig bra å komme i gang. Høsten er ikke den beste tiden for oss. Da ligger vi hele tiden og lurer på været, ser på værmeldinger blant annet.

- Hvor mye av arbeidsdagen går med til å se på værmeldinger?

- Det begynner allerede klokken seks om morgenen og fortsetter dagen ut. Siste gang jeg sjekker er vel i tolvtiden. Men mest av alt ser jeg ut av vinduet og forsøker å tyde tegnene derfra.

- Regner dere med noe særlig med besøk så tidlig i sesongen?

- Ja, det tror jeg faktisk. Det virker som det er enorm interesse for ski. Da snøen kom i fjellet for fjorten dager siden, så var det mange som gikk på topptur. Folk er mer og mer ivrig etter å komme i gang med sesongen. Men det er nok de aller ivrigste som kommer nå.

- Det har vært massiv utbygging i Myrkdalen de siste årene. Er det noe nytt i år?

- Vi driver og bygger en ny seksseter stolheis. Den skal være klar til jul, så det er fryktelig hektisk om dagen. Vi har en stram tidsplan, men ser ut til å ha kontroll. For oss betyr denne satsingen veldig mye. Vi dobler nå kapasiteten. Det er ikke til å legge skjul på at vi har hatt litt problemer med kø på store dager.

- Hva gleder du deg mest til ved årets skisesong?

- Det er nok å åpne den nye heisen. Det betyr også at vi får et helt nytt område inkludert i anlegget. Blant annet får vi fire nye løyper med den heisen.

- Hva med deg selv? Er det nedoverski eller bortoverski det går mest i?

- Det er nok nedoverski, slalåm. Men jeg går også på langrenn. Det er det jeg er oppvokst med her i Myrkdalen.

-  Det finnes to alpinanlegg på Voss? Er det plass til to så store konkurrenter?

- Ja, absolutt. De siste årene har vi hatt vekst begge to. Trafikk avler trafikk. Det er en sunn konkurranse mellom oss. På noen felt samarbeider vi også, spesielt på reiselivsbiten.

Hva bruker du vinterhelgene til?