Det var orden på ting før. Vinteren kunne ikke forveksles med høst, for eksempel. Det snødde og snøen ble liggende. På denne filmen fra 70-tallet, ser det også ut som den får ligge i fred for kommunens salt.

Tar vare på minner

Fotograf Antonio Stasi har dradd den gamle filmperlen opp av sitt rikholdige arkiv. Han har i mange år tatt imot filmer fra bergenserne for digitalisering og har tatt vare på mange av dem.

— Jeg mener filmer som denne er verdt å ta vare på. Den er med på å dokumentere dagliglivet i vår nære fortid, sier han.

Jetski

Akebrettene var mer beskjedne den gangen, kan vi se. Verken ratt eller frontlykter fikk komplisere leken i Nordnessmauet. Noen av guttene sto på «Jetski». Det var egentlig umulig å komme ned en bakke uten å falle med de korte plastskiene, men det var kanskje det som gjorde det gøy å prøve.

Deler gjerne

Jan Eivind Holmefjord var ute med smalfilmkameraet sitt den gangen for førti år siden.

— Jeg gikk ut over Nordnes med kameraet mitt da jeg kom over denne flokken av barn i snøen. Jeg håper andre enn meg synes det er kjekt å se igjen bilder fra den tiden, sier han og deler gjerne via bt.no.

Mer nostalgi

Om noen kjenner seg igjen, må de gjerne melde seg i diskusjonsfeltet nederst i artikkelen.

De siste ukene har vi presentert en serie filmer fra fotograf Antonio Stasi. Holmefjord står bak flere av dem, men også andre bergensere var tidlig ute med smalfilmkameraer. Her kan du få et gjensyn med rutebåten «Øygar» i rute mellom kaiene i Øygarden. Det er også fascinerende opptak fra Torget på 50-tallet, eller sentrum den gangen Torgallmenningen var parkeringsplass.

Kan du huske snøen? Fortell i diskusjonsfeltet under artikkelen.