Her kommer høstværet

Fredag morgen begynner med regn og vind. Neste uke blir også våt.

Publisert:

REGN OG VIND: Et lavtrykk i Nordsjøen er på vei mot Vestlandet. Kartet viser nedbørsområdet slik det antas å ligge i 20-tiden torsdag kveld, og det ventes å treffe Bergen og Vestlandet fra 14-tiden fredag. NEDBØRSKART: STORM.NO

Fredag morgen kommer det første høstregnet til Vestlandet. Det vil vare frem til lørdag kveld. Det er et lavtrykk som har kommet over havet fra vest som bringer med seg det rufsete været.

– Det blir vind og nedbør. Det skyldes et lavtrykk som nå er langt ute i Nord-Atlanteren. Dette kommer til å bevege seg østover mot oss i morgen, sier Martin Granerød ved Vervarslinga på Vestlandet.

Les også

Mens vi venter på godværet

HØSTVÆR: Det er et lavtrykk som er på vei inn over Atlanterhavet. I morgen treffer det Vestlandet og gir oss regn og vind. Foto: Metrologisk Institutt

Storm ved Stad

Det ventes sørlig stiv kuling på kysten og sterk kuling lengst nord. Det vil variere hvor det blir mest regn, men jo lenger nord du drar, jo verre blir det.

Mellom fredag og lørdag må en forvente mellom 20 og 40 millimeter nedbør i Hordaland.

– Lørdag formiddag øker det til sørlig sterk kuling på kysten, og liten til full storm kan treffe Sogn og Fjordane ved Stad, sier Gunnar Livik ved Meteorologisk institutt.

Han forteller at det utover ettermiddagen blir økende nedbørsintensitet, mest i ytre strøk.

Les også

Må tilbake til 1964 for å finne like fuktig sommer i Bergen

NEDBØR: Mellom fredag og lørdag må en forvente mellom 20 og 40 millimeter nedbør i Hordaland. Foto: EIRIK BREKKE

Høstværet

Neste uke blir også preget av regn på Vestlandet, med noe mulighet for opphold neste helg i Hordaland.

– Dette er høstværet som kommer. Det er antydninger som ligner på et lavtrykk som er mest vanlig for høst- og vintermånedene, sier Martin Granerød, og legger til at en kan se at dette været er en videreføring av det grå været Vestlandet har opplevd tidligere i sommer.

– Det har vært en relativt kald og våt sommer, sier han.

Publisert: