Navnet er frigitt på turgåer som omkom i Balestrand

Det var Svein-Kåre Aannevik (44) fra Kalvåg i Bremanger som mandag ble funnet omkommet i fjellsiden i Balestrand.

Publisert:

HENTET UT: Redningsmannskaper jobbet mandag ettermiddag med å hente ut den omkomne ved fjellet Vindreken. Foto: 2211-tipser

Han etterlater seg kone og et mindreårig barn.

Svein-Kåre Aannevik arbeidet som maskinsjef om bord i Fjord1-fergen MF «Lærdal», som går mellom Dragsvik, Hella og Vangsnes i Sogn.

Meldt savnet

Det var kollegene hans som meldte ham savnet da han ikke kom på jobb mandag morgen.

– Operasjonssentralen til politiet fikk en telefon før klokken 9 om morgenen og vi dro rett ut for å lete, sier Kristoffer Jorddal Lønning, som er politibetjent ved Høyanger og Balestrand lensmannskontor.

En time seinere, i 10-tiden mandag morgen, fant politiet bilen til Aannevik. Den sto parkert på parkeringsplassen i Ese i Balestrand.

Dette er utgangspunktet for turen til fjellet Vindreken.

– Svein-Kåre Aannevik gikk på tur rundt klokken 15 søndag ettermiddag og skulle på Vindreken. Det er et populært og kjent turistfjell, sier politibetjent Lønning.

Leteaksjon

Sammen med en kollega fra lensmannskontoret gikk han opp på fjellet mandag for å lete etter den 44 år gamle mannen.

I tillegg til politiet, var også mannskaper fra Røde Kors, Norske redningshunder og et redningshelikopter fra Florø med på leteaksjonen.

Det var besetningen om bord i redningshelikopteret som oppdaget den omkomne mannen i en bratt fjellside over Balestrand klokken 14.45 mandag ettermiddag.

Fjellklatrere fra en alpin redningsgruppe fra Luster og Hafslo ble fra helikopteret firt ned i terrenget, som politiet har beskrevet som svært ufremkommelig.

Ingen vitner

– Det er nærliggende å tro at han har omkommet som følge av en fallskade, men det har ikke vært vitner til ulykken. Han gikk alene på tur, sier Lønning som bekrefter at den omkomne skal obduseres.

Hans pårørende er varslet og har samtykket til at politiet offentliggjør navnet hans.

Publisert: