Mann og kvinne til sykehus med røykskader etter brann i Salhus

En mann og en kvinne ble fraktet til Haukeland universitetssykehus med røykskader etter brann i et eldre trehus i Salhus tidlig søndag morgen. En barnefamilie i nabohuset varslet om brannen.

Publisert:

UNDERSØKER: Brannfolk med pustemasker kommer ut fra huset søndag formiddag. Foto: Einar Aarre

SISTE: Evakuerte får flytte hjem igjen, men ikke de to familiene i tomannsboligen som brant. En savnet hund er kommet til rette.

Brannvesenet frykter lenge at flammene skulle spre seg, og evakuert alle de fem nærmest husene i den tette bebyggelsen.

Til sammen 12 personer måtte forlate sine hjem.

TETT: Det er tett mellom husene i området der brannen brøt ut. Området regnes som et brannsmitteområde. Foto: Einar Aarre

Les også

Voldelig natt i Bergen: Knivtrusler, banking med balltre og en taxisjåfør som skal ha blitt slått og kastet ut av bilen

Like bak Veveriet

Operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt sier området midt i Salhus, like bak Veveriet, betraktes som brannsmitteområde.

Dette er tett trehusbebyggelse som er særlig utsatt for brannspredning dersom et branntilløp får anledning til å utvikle seg.

Brannvesenet sendte derfor alle tilgjengelige ressurser da brannen ble meldt like før klokken 05 i morges.

Da politiet kom frem sto flammene ut av taket. De to beboerne i huset, et voksent par med hund, ble kjørt til Haukeland universitetssykehus i ambulanse med røykskader. Hunden ble funnet igjen søndag morgen i 08–09-tiden, da den dukket opp utenfor huset.

I nabohuset, som ikke ble direkte berørt av flammene, bodde det to voksne og et barn. Disse tre får trolig ikke flytte tilbake igjen i dag, opplyser 110-sentralen i Hordaland i 13-tiden.

Det var disse naboene som varslet om brannen, klokken 04.53. Det voksne paret i brannhuset var på vei ut da naboene evakuerte.

– Huset som brant er vel bortimot regnet som totalskadet. Det blir ikke beboelig på en god stund, sier vaktkommandør Sigbjørn Villanger ved sentralen.

– Barnefamilien i nabohuset må trolig også vente, men ikke så lenge. Huset skal kontrolleres med tanke på om det er trygt å flytte inn.

Beboerne i de fem nabohusene ble hentet ut og fraktet i sikkerhet på parkeringsplassen like ved båthavnen i Salhus.

Les også

Brannsmitteområdene: Nesten 1000 avvik, over 50 bekymringsmeldinger

Trange gater

– Det var en utfordring å komme frem til brannstedet på grunn av de trange gatene i strøket. Røykutviklingen var også kraftig, sier operasjonsleder Magnussen.

Klokken 06.10 meldte politiet at man hadde kontroll over situasjonen, og naboene kunne flytte tilbake til husene sine.

Området er nå avsperret. Politiet vil gjennom dagen i dag undersøke åstedet for å finne brannårsaken.

Søndag er brannårsaken fortsatt ukjent. Politiet vil undersøke nærmere mandag formiddag, ifølge Villanger i brannvesenet.

KRAFTIG: Det ble meldt om kraftig røykutvikling under brannen i natt. Her er brannmannskaper inne i huset søndag formiddag. Foto: Einar Aarre

Publisert: