Stor leteaksjon i Sandviken etter melding om at fem personer hadde havnet i sjøen

En person ble hentet opp av sjøen søndag morgen. Han opplyste at en båt med fem personer hadde forlist og at alle havnet i sjøen.

Publisert Publisert

REDNINGSAKSJON: Det pågikk et større søk i Sandviken søndag morgen. Foto: Trygve Opheim

Nødetatene rykket ut til Sandviken søndag morgen etter å ha blitt varslet om at fem personer hadde havnet i Byfjorden i 05.20-tiden.

En mann ble hentet opp av vannet av en privat båt. Han forklarte til politiet at det hadde vært fire andre i båten, og at de hadde havnet i Byfjorden.

Det ble starten på en omfattende redningsaksjon.

Brukte store ressurser

Redningsaksjonen ble koordinert av Hovedredningssentralen (HRS). Både redningsskøyter og sivile fartøy deltok i søket.

– I tillegg har vi luftambulansen og et redningshelikopter fra Florø. Luftambulansen fra Bergen er der allerede, sa redningsleder Thoralf Juva ved HRS i 6-tiden.

Ved 07-tiden pågikk redningsaksjonen fortsatt med full styrke.

INNSATSLEDER: Politiet fikk opplyst at en båt med fem personer hadde forlist. Det utløste en større redningsaksjon. – Vi kom godt i gang med aksjonen, og det var speilblankt og gode søkeforhold, sa politiets innsatsleder Geir Hitland til BT klokken 07.10. Foto: Trygve Opheim

– Vi benytter ressurser fra alle nødetatene og søker etter fire personer. Det er speilblankt og gode søkeforhold, sa innsatsleder Geir Hitland.

Det ble søkt i Byfjorden ved Sandviken og ut mot Askøybrua.

Like før klokken 08 bestemte politiet seg for å avslutte søket.

– Kan få konsekvenser

Operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt forklarer at det ble utført grundige søk i det aktuelle området uten at det ble gjort funn.

– Vi har mistanke om at meldingen som er ringt inn ikke er reell. Hvis etterforskningen viser at det stemmer, vil det kunne få konsekvenser.

I en Twitter-melding søndag morgen opplyste politiet at personen er «godt kjent for å gi falskmeldinger».

STORUTRYKNING: Alle nødetatene rykket ut til Sandviken søndag morgen etter å ha blitt varslet om at fem personer skal ha havnet i sjøen. Foto: TRYGVE OPHEIM

– Hvilke konsekvenser vil det få hvis det viser seg å være en falsk melding?

– Det å sette i gang et så stort redningsapparat som er gjort her vil få konsekvenser. Vi bruker redningsressurser på det som kan være en falsk melding, og det er alvorlig, sier Samsonsen.

Publisert