Mann siktet for bombetrussel og brann

Mannen som natt til fredag skal ha startet en låvebrann på Hylkje, ble lørdag varetektsfengslet i fire uker.

Publisert Publisert

BOMBETRUSSEL: Mannen skal ha troppet opp i publikumsvakten og truet med å sprenge Bergen politistasjon. Foto: Henriette Dæhli (arkiv)

Mannen som er i slutten av 30-årene, er siktet for en rekke forhold. Ved 04-tiden natt til fredag, skal han ha tent på en låve i Olav Bjordals vei på Hylkje.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 04.12, og låven var overtent da brannmannskapene kom frem.

Mannen som politiet mener skal ha tent på, ble pågrepet i nærheten av bygget rundt en times tid etter at brannen ble oppdaget.

Grovt skadeverk

– Han er siktet for grovt skadeverk. Siden vi er i innledende fase av etterforskningen, vil jeg ikke si så mye mer nå, sier politiadvokat Mats Henriksen.

Kastet brostein

Mannen er også siktet for å ha kastet en brostein inn gjennom vinduet i skyvedøren inn til publikumsvakten hos politiet den 1. desember i fjor.

Dagen etter skal han på nytt ha kastet en brostein. Denne gangen mot en politibil som fikk en bulk. Ingen personer skal ha kommet til skade i forbindelse med disse steinkastingene.

Bombetrussel

Mannen er også siktet for trusler mot politiet.

– I januar i 2018 møtte han opp hos publikumsvakten ved Bergen politistasjon, og fortalte at han skulle sprenge politistasjonen, sier politiadvokat Henriksen.

Bombetrusselen førte til at mannen ble pågrepet av politiet.

– Skubbet politimann

Ved en annen anledning i januar i år, skal han ha skubbet til en politimann i brystet. Politimannen ble ikke skadet, men etter denne hendelsen er mannen også siktet for å ha forulempet politiet.

– Han er og siktet for å ha vært i besittelse av en mindre mengde narkotika. Det er faren for gjentakelse og bevisforspillelse som gjør at vi ba om fire ukers varetektsfengsling, sier Henriksen.

Det fikk politiet gjennomslag for i tingretten lørdag, men mannen – som er fra bergensområdet – skal ikke ha brev- og besøksforbud, slik politiet ba om.

Publisert