Vil sile aske i jakten på Dung

Politiet vil saumfare flere bossplasser i Bergen i jakten på Dung. Med et finmasket nett vil de prøve å sile seg gjennom store mengder avfall og aske.

Publisert Publisert
 • Gordon Andersen
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Politiet vil ikke at noe skal være uprøvd i jakten på den savnede Dung Tran Larsen. Derfor vil de søke etter kvinnen på ulike avfallsstasjoner i Bergen og omegn.

Rester av et lik

Etterforskerne på Laksevåg politistasjon har laget planer for gjennomgang og siling av store mengder av avfall og aske i jakten på et lik eller rester av et lik.

— Vi har laget en konsekvensanalyse for fremdrift og kostnader på flere forskjellige steder hvor det er naturlig å søke etter henne, sier Tore Salvesen, politiinspektør på Laksevåg lensmannskontor.

Planleggingen av søkene er helt i sluttfasen og vil med stor sannsynlighet bli gjennomført i løpet av november. Politiet ønsker ikke å sette noen eksakt dato for når søkene vil bli gjennomført.

Bakgrunnen for politiets interesse for avfallsstasjoner og forbrenningsavfall er at Dungs ektemann jobbet i et containerfirma som leverte avfall til diverse stasjoner i Bergensområdet. Hovedsakelig dreide dette seg om avfallsstasjonen i Rådalen, men også andre plasser er aktuelle for søk.

Benrester forsvinner ikke

Politiet vil etter planen blant annet reise ut til Mjelstad Miljø på Osterøy, hvor bunnasken fra forbrenningsanlegget i Rådalen blir brukt som toppdekke på avfallsdeponiet.

Politiet vil blant annet prøve å sile bunnasken gjennom et finmasket nett for om mulig å finne restene etter Dung.

Etterforskningsledelsen på Laksevåg har hentet inn mye informasjon om hva som skjer med et menneske som blir brent. Opplysningene fra Rådalen om at ovnen bare holder 900 grader har vært meget interessant for politiet.

Årsaken er at flere bein i menneskekroppen må ha temperaturer opp mot 1300 grader for å bli fullstendig fortært av flammene.

Politiinspektør Tore Salvesen sier det ikke bør komme som en overraskelse på noen at politiet nå planlegger slike søk, men ønsker minst mulig oppstyr og spekulasjoner rundt søkene.

— Vi gjør dette også for at ikke noe skal være uprøvd, men vi kalkulerer selvsagt med at det skal være sjanse for å finne noe på de stedene vi vil søke, sier Salvesen.

Snører ikke pengesekken

Søkene vil bli svært kostbare og tidkrevende, men politimester Ragnar Auglend har penger på lager i Dung-saken.

— Om det er nødvendig for saken, så vil det bli gjort. Det nærmer seg et punkt i saken der vi må vurdere om vi skal snu også denne steinen, sier politimester Ragnar Auglend.

Hittil har etterforskningen av Dung-saken kostet politiet godt over 500.000 kroner.

— Saken har ikke kostet urovekkende mye hittil og vi har flere midler å gå på om det skulle være nødvendig. Det er ikke aktuelt å snøre igjen pengesekken ennå, sier Auglend.

Han mener fremdriften i saken har vært god, men at saken er svært vanskelig.

— Det er en sak med mange løse tråder, sier Auglend.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. Foreldrene vil bli i Norge

 2. Fengslet i fire nye uker

 3. - Snart tom i hodet

 4. Ringer hele landet

 5. - Håper Dung viser seg i en drøm

 6. Skrev mistenkelig lapp

 7. Ektemannen og svigermoren forblir fengslet

 8. Dung-siktede krever å bli satt fri

 9. Trolig testkast i neste uke

 10. Slipper isolasjon

 11. Løslates av lagmannsretten

 12. Svigermoren skrev hemmelig lapp

 13. Retten vil løslate Dung-siktede

SLAGGET SKAL SILES: Mjelstad Miljø på Osterøy er et av stedene politiet planlegger søk etter Dung. Her skal tonnevis med slagg levert fra forbrenningsanlegget i Rådalen siles gjennom et finmasket nett. Jobben er svært omfattende. Foto: Valde, Vegar

Dung Tran Larsen har vært savnet siden i sommer. Foto: POLITIET

BT anbefaler

Har gjenskapt hvordan Bergen så ut i 1320

Nå kan du på film og bilder se hvordan Bergen trolig så ut i middelalderen.

LES SAKEN