Selger båten til Ausekarane

Publisert Publisert

AUSEKARANE ANNO 2010: Nå er båten Ausekarane brukte for salg. Jan Arne Knutsen (fv), Bjørn Jensen, Tor Endresen, Svein Tore Hindenes, Espen Vågstøl, Vidar Gjervik (bak fv) og Tore Mæhle om bord i «Showboat». ARKIVFOTO: ODDLEIV APNESETH

  • Nei, det er ikke dårlige tider for oss som driver i blåturmarkedet, sier Vidar Gjervik, som er daglig leder i selskapet Showline.

TURBÅT: MS «Showboat» har vært et kjent syn i Byfjorden. Nå er den for salg.

  • Arne Edvardsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

— Mai har vært sjelden våt og kald, men våre turer er booket lang tid på forhånd. Årsaken til at vi vil selge MS «Showboat» er rett og slett at jeg har tatt på meg oppdrag som gjør at jeg er mye utenlands. Det gjør at vi har fått en endring i mannskapssituasjonen, sier Gjervik.

Ausekarane

Selskapet har de siste årene jobbet tett sammen med Ausekarane.

— «Showboat» som nå er for salg ble brukt av Ausekarane tidligere. Nå bruker de den andre båten vår, «Showtime», på sine turneer. Opplegget med dem går som planlagt.

Les også:

Les også

Kjempeyacht med hemmelige gjester er på vei til Bergen

— Grei drift

— Er det blitt tøffere i bransjen som driver med utleie av båter?

— Det kan en vel ikke si. Vi har drevet i 13 år. Driften er sånn på det jevne, men det er som sagt ikke vanskelige tider som gjør at vi vil selge en båt. Vi har plass til relativt mange om bord. I det markedet er det ikke så mange aktører.

— Og prisen for båten?

— Vi har lagt den ut for en million, men det er nok ikke så mange som er aktuelle kjøpere. Det trengs erfarent mannskap som kan drifte et slikt fartøy, sier Gjervik, som kjøpte båten fra Oslo i 2002.

Les også:

Les også

Superyachten har fått selskap

Båtens historie

MS «Showboat» er, ifølge selskapets hjemmeside, en gammel vestlandsferge.I 17 år, fra 1959 til 1976, gikk hun under navnet «Osafjord».

Båten begynte i sambandet Ulvik-Brimnes. På midten av 70-tallet var hun imidlertid blitt for liten, og ble solgt fra HSD til Namsos Trafikkselskap. Under navnet«Lauvsnes»fortsatte hun enda noen år i fergefart, men etter ti år i Trøndelag startet en omskiftelig tilværelse for den vesle båten.

Les også:

Les også

Slik gikk det med Bergens cruisebåter

Først ble hun kjøpt av en entreprenør som brukte henne til å frakte maskinparken sin, så var hun med ett messebåt som solgte hår— og hudpleieprodukter. Det var en sliten dame Gjervik tok over fra Oslo til Bergen. Båten havnet i tørrdokk på Laksevåg. Etter betydelig oppgradering, ble den sertifisert for 160 passasjerer.

Les også:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Her kommer giganten til Bergen