Tre biler involvert i ulykke på E16. To personer er bekreftet omkommet.

To personer mistet livet og fire ble sendt til sykehus etter ulykken ved Seimsvatnet på E16 i Voss kommune.

Store ressurser fra nødetatene rykket ut til stedet.
Publisert Publisert

Politiet ble varslet om ulykken klokken 09.59 søndag.

Ifølge politiets innsatsleder på stedet, Christian Meyer, var de materielle skadene på bilene så store at det var vanskelig å si noe om hendelsesforløpet.

– Et kraftig smell

Totalt seks personer fordelt på tre biler var involvert i ulykken. To av dem døde, og de satt i en utenlandsk registrert bil, ifølge politiet.

– Det er ufattelig trist. Tankene går til dem som er berørt, sier Hans-Erik Ringkjøb, ordfører på Voss.

Hans-Erik Ringkjøp er ordfører på Voss.

BT har snakket med flere naboer nær ulykkesstedet. Ingen så hva som faktisk skjedde. En forteller at han hørte et stort smell, en annen forteller at han hørte et kraftig smell.

E16 var stengt i mange timer etter ulykken.

Fire personer til sykehus

De fire andre personene ble tatt med i ambulanse til Voss sykehus. Den ene av disse personene er igjen fløyet videre med luftambulanse til Haukeland sykehus.

Politiet skrev i en pressemelding at skadeomfanget på disse personene er uvisst.

Søndag kveld har ikke politiet ny informasjon om de fire som ble sendt til sykehus. Politiadvokat Sigrid Sulland vet ikke om de pårørende til de to som omkom er varslet.

Det sannsynlige hendelsesforløpet er ifølge politiet at en bil har kommet kjørende fra Voss i retning Bergen. Den skal ha frontkollidert med en bil, og truffet ytterligere en annen bil som kom kjørende i motsatt retning.

Har startet åstedsundersøkelser

Ulykken skjedde på E16 mellom Evanger og Voss ved Seimsvatnet. Det er 70-sone på stedet for ulykken.

Politiet opplyste i 12.30-tiden at de holdt på med åstedsundersøkelser på stedet, og at veien kom til å være sperret for trafikk. Det var omkjøring via Granvin på fylkesvei 79.

Klokken 15.46 meldte Vegtrafikksentralen at E16 var åpen for trafikk igjen.

Nødetatene samlet for en brif.

Nødetatene opplyste tidlig søndag at ulykken var svært alvorlig. Vaktkommandør Tore Fanebust ved 110-sentralen fortalte til BT klokken 10.30 at store ressurser var på vei til stedet, blant annet en luftambulanse.

– Det jeg kan si er at det er en alvorlig trafikkulykke. Det sitter personer fastklemt i alle fall i en av bilene, sa Fanebust.

Brannvesenet, politiet og helsevesenet rykket ut til ulykken.

Voss herad skriver i en melding at flere var vitne til den dramatiske ulykken. Legevakten på Voss har bemannet opp telefonene, og står klar til å snakke med personer som skulle ha behov for det.

– Kriseteamet har vært i arbeid søndag og blant annet snakket med flere lokale personer som var på stedet. Vi har også hatt debrif med nødetater, sier Eystein Hauge, kommuneoverlege på Voss.

Han forteller at dersom noen har behov for å snakke om det de har sett, kan de kontakte legevakten. Kriseteamet vil i så fall følge dem opp mandag, ifølge Hauge.

Politiet på Voss skal etterforske ulykken.

– Jeg har ingen informasjon om selve ulykken og hva som skjedde. Søndag møtte jeg vår patrulje som var på stedet, rett og slett for å følge dem. Det har sikkert vært sterke inntrykk, sier Ivar Hellene, sjef ved Voss politistasjon.

Publisert