Mina (8) sin kattunge ble skutt

Purrina var bursdagsgaven til Mina Helene Hovden (8) i fjor. I dag ble kattungen funnet skutt og forlatt i nabolaget i Åsane.

Publisert:

TRIST: Åtte år gamle Mina Helene Hovden kan ikke forstå hvorfor noen ville skyte en kattunge. - Jeg er veldig lei meg, sier hun. Her sammen med mamma Linn Therese Hovden og katten Purrina. Foto: RUNE SÆVIG

— Nå er jeg lei meg og redd. Jeg håper bare at hun overlever, sier åtte år gamle Mina.

Det var i tolvtiden i dag at familien Hovden fikk beskjed om at katten deres var funnet skadet under en bil i Åmundsleitet. De fryktet katten var blitt overkjørt, men vel fremme hos dyrlegen viste røntgenbildene at hun var blitt skutt halvveis gjennom kroppen med et luftgevær.

— Det er helt grusomt. Jeg har en stor og vond klump inni meg. Jeg fatter ikke at noen mennesker kan gjøre noe sånt. Det er så ondskapsfullt, sier mamma Linn Therese Hovden.

Savnet siden fredag

11 måneder gamle Purrina har vært savnet siden fredag ettermiddag, da hun ikke kom hjem til familien slik hun pleide.

— Hun sitter alltid utenfor huset når jeg kommer hjem fra skolen, men ikke i går. Jeg forsto at noe var galt, og ble veldig redd, forteller Mina.

SKUTT: Det var gjennom røntgenbildene at familien fikk vite at kattungen deres var blitt skutt. Her kan man se prosjektilet inne i kroppen. Foto: RUNE SÆVIG

Kattungen fikk hun i bursdagsgave i fjor. Den beste gaven hun kunne fått, ifølge henne selv.

Helt siden i går har familien hengt ut lapper og leitet, men det var nabo og medlem av dyrebeskyttelsen, Sigurd Bruvold som til slutt fant den elleve måneder gamle kattungen. Han tok henne med hjem, og ringte til dyrebeskyttelsen. De fant raskt frem til hvem som eide kattungen.

— Jeg trodde først katten var død, men da jeg gikk nærmere hørte jeg lyder. At noen skulle finne på å skyte en katt, kunne aldri falt meg inn. Jeg er mildt sagt utrolig sint, sier han.

Skutt på nært hold

Ulf Erlandsen, veterinær ved Tertnes Dyreklinikk var på vei hjem fra bryllup i Oslo, da han fikk melding om at det var en kattunge som trengte hjelp. Han kjørte direkte til klinikken, og fikk seg en overraskelse da han så hva som skjulte seg inni den lille kroppen.

— Prosjektilet er skutt så langt inn, at skuddet må ha kommet fra nært hold. Dette er personer som har stått tett på mens de skjøt, sier han.

Venstre bakbein har også fått en lammelse. Det kan ifølge Erlandsen tyde på at noen kan ha holdt katten fast, mens hun ble skutt.

— Det er dessverre ikke første gang jeg opplever dette, men det er ingenting som gjør meg så sint som å misbruke dyr sin tillitt på denne måten. At mennesker lokker til seg dyr, for så å skyte dem, gir meg en sterk følelse av vemmelse, sier han.

- Er positive

For familien Hovden er det i dag blitt mange tårer. Mamma Hovden beskriver Purina som sitt fjerde barn. For Mina er hun både en god venn, og en lekekamerat.

— Hun er alltid så snill og kosete. Hun liker best å leke med sånne små mus. Hun må bli frisk igjen, sier hun.

Dyrlege Erlandsen beskriver de kommende timene som avgjørende for hvorvidt kattungen overlever eller ikke. Hun tåler ikke en narkose og kan derfor ikke opereres. Hun får nå smertestillende gjennom en plastslange inn i poten.

TØFF: Dyrlege Ulf Erlandsen tror Purrina kan ha lagt skadet ute helt siden i går. - En liten tøffing, mener han. Foto: RUNE SÆVIG

— Jeg er positiv og tror hun vil overleve, men vi må bare vente å se hva som skjer videre. Hun virker veldig utslitt, men så har jo hun også vært i gjennom et svært belastende døgn, sier han.

Anmelder saken

Familien Hovden vil nå anmelde saken. De ønsker også tips fra personer som kan ha hørt eller sett noe i løpet av helgen.

— Personer som skyter kattunger og går med luftgevær i nabolaget fortjener å bli straffet. Slike personer må ha et rart forhold til vold, og vi skal gjøre alt for å finne ut hvem det er, sier mamma Hovden.

Hun vil takke Bruvold, Dyrebeskyttelsen og Tertnes Dyreklinikk for god hjelp.

— Purrina har fått en stor plass i hjertet vårt. Hvis hun ikke overlever, blir det et enormt tap for familien. Uansett blir det lenge til vi er tilbake i den gamle hverdagen igjen, sier hun.

KULEHULLET: Lille Purrina ble skutt i høyre siden av kroppen. Foto: Foto: dyrebeskyttelsen

Publisert: