Bjørndalen slått av Greis

Tyske Michael Greis snøt Ole Einar Bjørndalen for en ny verdenscupseier da han skjøt to fulle hus og gikk sterkt på sisterunden under skiskyttersprinten i Trondheim torsdag formiddag.

Publisert:

Bjørndalen ble slått med 18,3 sekunder — en bom på liggende skyting forklarer forskjellen. Men den norske skiskytterkongen tok med sin annenplass over ledelsen i verdenscupen sammenlagt fra posle Sikora som havnet på 13. plass.

— Jeg var noenlunde på standplass og i sporet fungerte det bra, sa Bjørndalen, men innrømmet at han var stiv før innspurten og derfor ikke greide å ta mer inn på Greis.

— En vanvittig stemning, masse unger og helt topp arrangement, sa Ole Einar som gleder seg til å stille i gult startnummer som leder av verdenscupen i rennene i Trondheim i helgen.

Et par bom for mye

Lars Berger lå lenge an til en topplassering, men to bom på de siste tre ståendeskuddene ødela og det norske langrennsesset havnet på 8. plass etter tre strafferunder.

Aleksander Os var nest beste norske etter et løp som ble bedre og bedre. 5. plass var absolutt godkjent.

For sykdomsrammede Emil Hegle Svendsen ble det ikke noe stort comeback da han skjøt to bom på liggende og han hadde heller ikke stor nok fart i sporet. - Jeg klusset det til på liggende, det var beklagelig, særlig fordi det var slik folkefest her på hjemmebane i Trondheim, sa Emil etter løpet der han ble nr. 11. — Men jeg har et ok utgangspunkt for jaktstarten, sa Emil.

For Frode Andresen gikk det helt galt da han la seg på feil skive på liggende og glemte å ta ut magasinet før han flyttet seg til rett plass. Dermed ble veteranen disket og får ikke gå jaktstarten.

Jaktstarten går i Trondheim lørdag formiddag.

Resultater:

1. Michael Greis, Tyskland 26.11.3 (0)

2. Ole Einar Bjørndalen, Norge + 18.3 (1)

3. Simon Eder, Østerrike + 31.8 (0)

4. Maxim Tsjoudov, Russland + 37.4 (0)

5. Aleksander Os, Norge + 40.6 (1)

6. Ivan Tsjerezov, Russland + 46.8 (0)

NR. 2: Ole Einar Bjørndalen ble annenmann på sprinten, men har overtatt ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Foto: Kallestad, Gorm

Publisert: