Alan Walker (19) gir bort svimlende beløp

«Sammen har vi hjulpet barn som er rammet av denne forferdelige sykdommen», skriver han.

Publisert Publisert

ENGASJERT ARTIST: Alan Walker hengte seg på innsamlingen til Barnekreftforeningen på Facebook. Det ga resultater. Foto: Roar Christiansen

Barnekreftforeningen har de siste dagene fått inn mer enn én million kroner i døgnet etter at en utfordring på Facebook har spredd seg over hele landet.

Lørdag kveld la Alan Walker ut et innlegg på Facebook, hvor han skrev at også han skulle donere penger til foreningen basert på hvor mange liker, delinger og kommentarer han fikk. Det tok ikke lang tid før det var snakk om titusenvis av reaksjoner på innlegget til artisten fra Fana.

Det resulterte i en sum på 254.204 kroner.

– Er ydmyk og takknemlig

På Facebook skriver han «For noen fantastiske reaksjoner og tilbakemeldinger på min forrige post vedr. donasjon til Barnekreftforeningen».

Les også

Ida (26) måtte love legen én ting før hun forlot sykehuset

Til sammen fikk han 62.564 liker, 24648 kommentarer og 6840 delinger.

Artisten beskriver kreftsaken som enormt viktig.

«Sammen har vi hjulpet barn som er rammet av denne forferdelige sykdommen. Er ydmyk og takknemlig for engasjementet dere alle viser. Tusen takk for alle klikk og bidrag. God søndag videre!»

VERDENSSTJERNE: Alan Walker har fått flere millioner av visninger på Youtube, hvor han først ble oppdaget. I dag er Fana-gutten en verdenskjent artist. Foto: Ørjan Deisz

– Hyggelig engasjement

Alan Walkers manager, Gunnar Greve, forteller at Walker ikke kommer til å kommentere saken utover det han skriver på sin egen vegg på Facebook.

– Vi lar gaven tale for seg, men det er hyggelig at folk er engasjert, sier han.

Les også

Da Arvid fikk kreft, begynte han å undersøke familiens sykdomshistorikk

POPULÆR POST: Bergensartistens post har gått viralt det siste døgnet. Foto: Skjermdump

Største enkeltbidrag

Anja Haug Tronrud, Kommunikasjonsjonsrådgiver i Barnekreftforeningen, forteller at dette er det største enkeltbidraget de har fått inn i løpet av denne perioden.

– Vi vil bare si at vi er så takknemlige for at han ønsket å bidra, sier hun.

De siste døgnene har de fått inn rundt én million kroner i døgnet. Til sammen dreier det seg om over åtte millioner kroner.

– Fremdeles ser vi at statusene blir delt. Vi er i gledessjokk, sier Tronrud.

Pengene vil gå til forskning. At de har flere midler, tror Tronrud også vil føre til at fagmiljøene åpner opp øynene for dem.

– Nå blir det flere midler å søke om, sier hun.

– Forskes for lite

Britt Ingunn Wee Sævig, fagsjef i Barnekreftforeningen, sier bidragene som er kommet inn de siste dagene betyr ekstremt mye for barn og unge med kreft i Norge.

Les også

Hun er alenemor med uhelbredelig kreft, men hun har satt seg et mål.

– Per i dag forskes det altfor lite på kreft hos barn. Det kan vi nå gjøre noe med. Jeg må si jeg blir helt stum, sier hun.

– Det berører

– Hvorfor tror du disse Facebook-innleggene er blitt så populære?

– Jeg tror det berører når små barn blir alvorlig syke og går gjennom tøffe behandlinger. Sånn skal det ikke være. Alle kjenner noen som har hatt kreft. Vi er veldig sånn i Norge. Vi gir når det treffer oss, sier hun.

Nå skal hun og kollegene finne ut hvordan de på best mulig måte kan forvalte pengene som er kommet inn. Allerede så langt i år har de fått mer inn enn i hele fjor.

– Det skal bli gjort på en god måte. Vi er så takknemlige. Dette er fantastisk, sier hun.

Publisert