Lei av den samme gamle matpakken?

Da bør du lese denne saken fra Olsvik.

Publisert Publisert

NAM: Brødrene Levente (4) og Marci (7) spiste seg gjennom hele lokalet. - Jeg liker frukt, brokkoli og pasta, forteller Levente. Foto: Fred Ivar Klemetsen

  • Hanne Louise Åkernes
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Hundrevis av barn og foreldre møtte opp i Olsvikhallen torsdag kveld for å lære seg å lage sunne og spennende matpakker.

Her var det forbud mot sjokoladepålegg og boller, men det var ikke vanskelig å finne noe som fristet likevel.

FISK PÅ SKIVEN: Grovt brød med fiskekaker falt i god smak hos barna.

— Jeg har smakt på alt, og skal gå en ny runde nå. Jeg likte best muslien, frukten, grønnsakene og yoghurten. Jeg liker all mat, og noen ganger spiser jeg faktisk mer enn foreldrene mine, sier førsteklassingen Marci Nordlien (7).

Vil prøve lakseruller

Sammen med lillebror Levente (4) og foreldrene Kinga og Bjørn, hadde de satt av kvelden til ålære noe nytt.

Les også:

Les også

Smør matpakken til borna dine

— Det blir mye skiver hjemme hos oss, men her i kveld har jeg fått inspirasjon til å bruke mer grønnsaker. Jeg har også lyst å prøve meg på lakseruller, sier pappa Nordlien.

LAKS: Bjørn Nordlien ble inspirert av laksewrapsene. - Dette skal jeg prøve hjemme, sier han. På bildet ser du wraps med kremost og laks. Kremosten som er valgt her er med persille-smak. Foto: Fred Ivar Klemetsen

Mamma Kinga sier at sønnene aldri sier nei til å smake noe nytt.

Les også:

Les også

Vil at foreldre skal betale skolemat

— De liker absolutt alt. Ingen av oss er kresne. Dette har vært veldig kjekt, sier hun.

Gjør lappene grove

Det er foreldreutvalget (FAU) ved Olsvik som står bak arrangementet.Med seg hadde de samarbeidspartnere som betalte for både mat og servering. Bakgrunnen var at de ønsket å heve kunnskapen om sunne matpakker, men samtidig gjøre noe for å styrke samholdet.

STORT OPPMØTE: Innimellom spisingen ble det også tid for litt turn. Hundrevis av elever og foreldre møtte opp på Matpakke-kvelden på Olsvik skole. Foto: Fred Ivar Klemetsen

— Det er sosialt å treffes over mat, og bare se hvor mange mennesker som har kommet. Det er fantastisk, sier Brit Sørfonn i miljøgruppen.

Etter hvert som barna vokser til, håper også Sørfonn og de andre i FAU at matboksen blir et bedre alternativ enn skolebolle på butikken.

Hun håper at mange av barna får seg noen aha-opplevelser.

SUSHIFANS: - Nå vil jeg ha sushi i matpakken hver dag. Mamma elsker det også, men spørs om jeg får det, sier Aleks Polanski. Her sammen med kameraten Even Storholm.

— Mange sier de bare vil ha hvitt brød, fordi de ikke liker grovt. Men kanskje de liker grove lapper? Det har jeg prøvd på mine barn. Det tar bare fem minutter, og de liker det kjempegodt, sier hun.

Scones med kanel

Blant matpakketipsene som ble delt var det fiskekaker med italiensk salat, laksewraps, omeletter, knekkebrød og scones.

Se her:

Les også

Bak dine egne scones

— Disse falt jeg for. Grove scones med eple og kanel. Det skal jeg lage hjemme, sier Toril Kalsås.

SMOOTHE: Barna lærte at de kunne blande både frukt og grønnsaker til gode og næringsrike smoothies. Hvis man ønsket å få i seg "fem om dagen" kunne man blande eple, en halv sitron, 3 cm fersk ingefær, 2 gulrøtter og litt ananas. Foto: Fred Ivar Klemetsen

Datteren Lise Askeland likte best blandingen av yoghurt, mandler, honning og banen.— Akkurat nå elsker jeg epler, så det har jeg med i matpakken min for tiden, sier hun.

Har du noen gode tips til hva man kan legge i matpakken? Del dem i kommentarfeltet.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Elever fikk smaken på kinesisk kokkekunst

  2. Lærer ungdommer å unngå luksusfellen

NAM: Brødrene Levente (4) og Marci (7) spiste seg gjennom hele lokalet. - Jeg liker frukt, brokkoli og pasta, forteller Levente. Foto: Fred Ivar Klemetsen