Musikken dunker ut av høyttalerne i Fysakhallen lørdag kveld og en eksplosiv stemning fyller hele lokalet. Litt over hundre mennesker står og hoier og klapper rundt en stor, rød matte og venter på at neste par skal «battle» mot hverandre.

Snart skal 24 år gamle Fredrik Wingsternes og 17-åringen Alexander Andersen ut i ilden og vise hva de er gode for: baklengs salto, skru, ulike spark og flik-flak.

FLYR HØYT: 17 år gamle Alexander Andersen møtte sin trener og mentor Fredrik «Wingen» Wingsternes (24) i NM-finalen i tricking i helgen. Til slutt stakk Wingsternes av med førsteplassen.
ODD MEHUS

— Ville slå treneren

Det er tredje gang norgesmesterskapet i tricking, undergrunnssporten der man blander sammen breakdance, kampsport og turn, arrangeres. Og for første gang går det av stabelen i Bergen.

— Det er utrolig gøy. Drømmen er å slå Fredrik i finalen. Han er jo treneren min, så det hadde vært stort, sier Andersen like før han skal ut på matten for siste gang lørdag kveld.

— Jeg har hatt lyst til å konkurrere mot Alexander i NM hele tiden, han er jo på en måte eleven min. Men jeg skal likevel gjøre mitt beste, svarer Wingsternes.

Til syvende og sist var det Wingsternes som stakk av med seieren - i år som i fjor.

Byråden åpnet

Undergrunnssporten tricking oppsto rundt tusenårsskiftet, men har i dag vokst seg stor, mye takket være videoer på internett. I dag driver over 50 barn, voksne og ungdommer med dette i Bergen.

Blant publikum i hallen var idrettsbyråd Helge Stormoen (Frp). Han var blitt spurt om å åpne norgesmesterskapet, og stilte gladelig opp.

— Det er en utrolig fascinerende og eksplosiv sport, og det er stas at det er to fra Bergen som havner i finalen, sier han.

— Denne typen undergrunnssport er et fint alternativ for dem som vil drive med uorganisert idrett, legger han til.

Frir til Bergen

Byråden ser ikke bort ifra at Bergen kan være arrangør for norgesmesterskap eller nordisk mesterskap i fremtiden. Det gjør arrangør Armin Houman glad.

— Vi er avhengig av støtte og er veldig glade hvis Bergen og Fysakhallen er interesserte i å huse flere arrangementer, sier han.