Fjerner masse i bunnen av Jølstravatnet etter nytt metallfunn

Hevingsarbeidere fjerner masse i bunnen av Jølstravatnet etter et funn av en større metallgjenstand, opplyste politiet tirsdag.

Publisert Publisert

NYTT FUNN: En to meter lang metallgjenstand ble mandag funnet ved hjelp av en metalldetektor. Foto: Politiet

  • Hanad Ali

Det var mandag ettermiddag at hevingsarbeiderne fant en to meter lang metallgjenstand i den samme posisjonen en annen metallgjenstand ble påvist i sommer.

Politiet leter etter en bil som ble tatt av et ras som gikk over fylkesvei 451 den 30. juli i år. En mann i 50-årene omkom, men er foreløpig ikke funnet.

FLERE DAGER: Politiet tror at arbeidet med å fjerne massene vil ta flere dager. Foto: Politiet

Politiet opplyste tirsdag at de neste dagene vil gå med til å fjerne masser fra stedet.

– Det er ingenting av gjenstanden som stikker opp, eller er synlig. Gjenstanden har trolig sunket ytterligere siden i sommer. Vi må forsøke å fjerne massene uten at gjenstanden synker dypere, så det er mange hensyn å ta, sier innsatsleder Torbjørn Thue i politiet.

FLERE RAS: 30. juli i år gikk det flere jordras i Jølster og Førde i Sogn og Fjordane etter et kraftig regnvær. Foto: Paul S. Amundsen

Vest politidistrikt har fått penger fra Politidirektoratet til å heve bilen, og etter en anbudsrunde ble oppdraget gitt til Norwegian Tunnel Inspection.

Hevingsarbeidet har tatt lengre tid enn først ventet, erkjenner politiet. Etter å ha ankret fast flåten ved funnstedet i forrige uke, viste det seg at gjenstanden ikke var synlig med undervannskamera eller sonar. En metalldetektor har imidlertid markert et funn.

– Vi håper at vi raskt kan få bekreftet eller avkreftet om det er den aktuelle bilen vi har funnet. Det at gjenstanden ligger under massene, kan tyde på at massene er ustabile, sier politiets innsatsleder.

KREVENDE: Arbeidet med å finne bilen som ble tatt av et ras i sommer, har vært komplisert for politiet og hevingsarbeidere.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Med denne flåten vil dei heve bilen frå 170 meters djup

  2. Nå blir det heving: – Vi vet ikke sikkert om den omkomne er i bilen

  3. Gir opp søk etter savnedes bil. Politiet går inn for heving som kan koste millionbeløp.

  4. Brann­sjefen i Jølster om den savnede mannen: – Han kjente de aller fleste

BT anbefaler

Hun sier gjentatte ganger: «Du må ikke se ned. Du må ikke se ned, Morten» ... Men jeg har allerede sett det.

Morten Furre (49) havnet i en alvorlig ulykke sensommeren 2018. Dette er historien fortalt av ham selv og de som reddet…

  1. Vest politidistrikt
  2. Bil
  3. Ras
  4. Politiet