Slik skal bosspannene erstattes

Vågsbunnen kan få sitt eget bossug, også før bossnettet er utbygd.

Slik ser BIR for seg bossnedkastet på Øvre Korskirkeallmenning. Foto: BIR

bossug2.JPG Foto: BIR

FJERNES: Slik ser det til tider ut i Øvregaten og området rundt.

  • Pål Andreas Mæland
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Lille Øvregate er blant de gamle, historiske gatene i middelalderstrøket Vågsbunnen. Men i dag blir idyllen i den trange brosteinsgaten til tider brutt av bosspann som står på rekke og rad for å tømmes. Spannene utgjør også en hindring for utrykningskjøretøy som må frem.

Det skal det bli slutt når bossnettet er bygget ut i strøket. Da må huseierne bære bosset sitt til nedkast som blir plassert rundt i strøket. Så skal bosset forsvinne under jorden.

Tar snarvei

Men som BT tidligere har skrevet, er utbyggingen av bossnettet sterkt forsinket. Derfor vurderer utbygger BIR Nett nå å ta en snarvei for å få ryddet opp i området.

— Vi ser på muligheten for en forsert løsning, der vi kan installere bossug som driftes med en «sugebil», det vil si en boss-bil som tømmer nedkastene med hjelp av luft, forteller Ørjan Johan Mjøs, utbyggingsanavsrlig i BIR Nett AS.

På lang sikt skal det bygges et sammenhengende rørnett som frakter bosset fra nedkastene til tre terminaler i Bergen sentrum. Så langt er imidlertid ikke disse terminalene påbegynt. Dessuten kan det gå lang tid å få til et sammenhengende rørnett.

- Må være smarte

Nå har BIR Nett kommet med et forslag til et nedkast i Øvre Korskirkeallmenning, betjent av biler i første omgang.

Les også

- Hvis man ikke skal høre på oss som bor i her, så befinner vi oss i Putin-land

— For dette området er vi avhengig av å tilknytte oss et bossrør som skal graves ned i Kong Oscars gate. Statens vegvesen er utbygger der, og tidsplanen er ganske usikker. Derfor ønsker vi å være smarte og se på muligheten for å komme i gang med de kritiske områdene vi vet det ellers vil ta tid å få på plass, sier Mjøs.Han understreker at BIR Nett er i startfasen av dette prosjektet.

— Nå har vi dialog med brannvesenet for å finne ut hvilke boliger som bør tilknyttes nedkastet i Øvre Korskirkeallmenning. Det er viktig at vi klarer å fjerne alle bosspannene som i dag er til hinder, sier Mjøs.

Graver videre

Han forteller at gravearbeidene til bossnett i Rosenbergs gate og Sverres gate er i sluttfasen. Dessuten pågår det graving på Nøstet og snart Engen og Veiten. Et prosjekt i Neumanns gate og sidegatene vil få oppstart i oktober/november.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Ber kommunen rydde bossrotet

  2. - Må forankres bedre

  3. Kommunen får kritikk for tregt bossnett-arbeid

BT anbefaler

Trude (38) vart brutalt overfallen på jobb. Då starta ein ni år lang kamp.

Trude Gruben Breivik og mannen hadde kjøpt nytt hus på heimstaden. Fødselspermisjonen med barn nummer to var straks over.