Høyres gruppeleder Dag Skansen varslet torsdag nominasjonskomiteen i Bergen Høyre at han trekker seg som byrådsleder.

— Jeg anser at forspranget til Martin Smith-Sivertsen er for stort. Skal jeg mobilisere, noe jeg opprinnelig tenkte å gjøre, så risikerer jeg at det ikke blir så pent. Det har jeg ikke lyst til å gjøre, sier han.

— Hva mener du med at det ikke blir så pent?

— Skal du drive en valgkamp etter amerikansk metode, så er det noe det blir mye presse på. Det er jeg ikke interessert i, spesielt når jeg ser at jeg ikke leder den kampen.

Kort kamp

Dag Skansen varslet i nominasjonskomiteen i slutten av august om at han ønsket å utfordre Ragnhild Stolt-Nielsen og Martin Smith-Sivertsen. Nå trekker han seg etter en knapp måned, men avviser at han angrer på sin opprinnelige beslutning.

— Nei, det gjør jeg ikke, men jeg tror ikke partiet har godt av en opprivende prosess videre.

Opprivende har i aller høyeste grad denne uken vært. Onsdag avslørte BT at KrFs gruppeleder Marita Moltu var truet med trekk i stillingsprosenten hvis ikke partiet samarbeidet godt med Høyre og Frp.

— Det har vært trusler, press, ja, sterkt press, sa Moltu til BT.

Jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen ved UiB fulgte opp med å beskylde Dag Skansen for korrupsjonsliknende metoder, mens det toppet seg da lokallagslederen i Bergen Høyre, Kenneth Stien, torsdag kveld gikk ut i BT og sa at Dag Skansen ikke hadde dekning for sine handlinger i partiet.

Skansen avviser at han nå trekker seg som følge av denne saken.

— Dette er noe jeg har jobbet med hele uken. Det har overhodet ingen sammenheng med denne saken, sier han.

Blanke ark

Dag Skansen peker på striden om Bybanen som hovedårsaken til at han ikke har nådd opp i konkurransen om å bli Høyres byrådslederkandidat.

— Jeg får mange positive tilbakemeldinger, men jeg har vært en del av bybanesaken. Folk klarer ikke å se at urolighetene blir borte med meg. Jeg tror behovet for blanke ark har vært avgjørende.

— Hvem mener du bør bli ny byrådslederkandidat?

— Det vil jeg ikke si noe om nå.

— Er blanke ark viktig i den gjenstående nominasjonsprosessen?

— Partiet har uttrykt at det erviktig og kan selvsagt ha et poeng der, sier Skansen, som dermed langt på veiantyder at Smith-Sivertsen kan være den som leder an til å vinnenominasjonskampen mot Stolt-Nielsen.

— Er din lyst til å drive politikk svekket som følge av dette nederlaget?

— Nei, jeg tror jeg vil være en viktig brikke i hverdagen til den nye byrådslederen. Jeg tror også jeg kan motivere bystyregruppen til en god innsats i valgkampen, sier Skansen.