Fram til valget foretar avisen meningsmålinger hver dag, og på dagens måling får Frp 15,2 prosents oppslutning, en fremgang på 0,6 prosentpoeng. Det er imidlertid første gang at partiet er over 15 prosent på en meningsmåling i VG på to år.

— Regjeringsskifte innen rekkevidde

— Jeg tror velgerne nå ser at et regjeringsskifte definitivt er innen rekkevidde, og at de dermed blir opptatt av hva slags politikk en borgerlig regjering skal føre, sier Frp-leder Siv Jensen til avisen. Samtidig understreker hun at de ulike målingene spriker.

Målingen viser også at Høyre har begynt å slite. Partiet går tilbake med 1,3 prosentpoeng og får 27,7 prosents oppslutning, det dårligste resultatet på en InFact-måling for VG siden september 2011

Ap står nærmest på stedet hvil med 28,7 poengs oppslutning, frem 0,1 prosentpoeng.

Meningsmålingen står i sterk kontrast til TV 2s meningsmåling tirsdag kveld, der nettopp Ap får sitt beste resultat siden mars i fjor og ligger på 32,8 prosent.

På VGs måling onsdag ligger SV og vaker på sperregrensen med 4 prosents oppslutning, frem 0,5 prosentpoeng. Den rødgrønne regjeringskollegaen Sp går frem med 0,7 prosentpoeng til 5,6 poeng.

Fortsatt borgerlig flertall

På den borgerlige siden ligger Venstre på 5,9 prosent, en tilbakegang fra tirsdagens måling på hele 1,9 prosentpoeng, men fortsatt med god margin til sperregrensen. KrF går frem 0,7 prosentpoeng til 5,8 prosent.

Både Rødt med 1,4 prosent (frem 0,2 prosentpoeng) og Miljøpartiet De Grønne med 4,2 prosent (frem 0,1 prosentpoeng) ligger an til stortingsmandater hvis dagens partibarometer hadde vært valgresultatet.

Mandatfordelingen viser at Høyre, Frp og Venstre ville fått flertall med knappest mulig margin, dersom dagens måling var valgresultatet. Sammen med KrF har den borgerlige blokken fortsatt et solid flertall.