17 år gammel jente anmeldt for å ha sparket politikvinne

Blant de syv personene som har sittet i politiets arrest, er en 17 år gammel jente som skal ha sparket en politikvinne.

Publisert Publisert
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Alle syv ble søndag ettermiddag løslatt, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes til BA. Bakgrunnen er deres unge alder, og at politiet ikke har noe på dem fra før.

Tre personer er siktet for vold mot politiet, bekrefter jourhavende politijurist Inger Lise Høyland overfor BT. Blant dem er en 17 år gammel jente.

– Hun skal ha sparket en politikvinne som lå på bakken i forbindelse med en pågripelse, sier operasjonsleder Ole Ronny Olsen.

Alle de syv personene som har sittet i arrest, er i alderen 17-19 år. Forholdene de er siktet for skjedde under en privatfest i Glasskaråsen i Åsane, som eskalerte og kom totalt ut av kontroll natt til søndag.

MANNSTERKE: Den første patruljen som dro til stedet måtte ganske kjapt be om assistanse fra kolleger. Foto: 2211-tipser

Blir avhørt i dag

Politikvinnen hadde havnet på bakken i forsøk på å pågripe en festdeltaker i natt da hun skal ha blitt angrepet.

Fire andre menn er anmeldt for ordensforstyrrelse og for å nekte å etterkomme politiets pålegg. De måtte overnatte i fyllearresten.

Ifølge politiet skal vitner på stedet ha forklart at det var slippfest i forbindelse med en russebuss som tok helt av i natt. Rundt ti politipatruljer rykket ut til stedet.

Festdeltakere angrep ifølge politiet ved å kaste flasker, steiner og sparke mot tjenestemenn og -kvinner som rykket ut. På flere av ungdommene måtte politiet bruke pepperspray.

– Etter det vi vet, har alle på russebussen vært til stede på festen. I tillegg har de invitert med seg en del andre, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes.

BT snakket søndag med en av guttene fra russebussen som hadde fest. Han vil ikke at vi bruker navnet hans, men han bekrefter at det var en russebussfest og at det kom mange andre til. Russegutten sier han ikke fikk med seg tumultene med politiet fordi han oppholdt seg inne i huset.

Var med på festen

Minst 60 festdeltakere deltok på festen i Glasskaråsen. Naboer i området forteller om ville tilstander. Mange slet med å sove i bråket.

– Vi så flere som sto utenfor og hoiet og drakk. En stund etterpå var det blålys over alt. Gaten var full av politibiler og et par ambulanser, sier en av naboene til BT.

Andre som var i området forteller at politiet dannet manngard for å få ungdom til å trekke nedover i gaten.

Jourhavende jurist i Vest politidistrikt Inger Lise Høyland sitter nå med den omfattende saken.

– Det første vi må gjøre er å avhøre de syv personene. De kan utløse nye avhør etter hvert. Vi gjør også andre undersøkelser i saken, sier Høyland.

Håper det ikke ødelegger

Russepresident Anna Nøstbakken påpeker at dette var en lukket fest og ikke del av russefeiringen. Hun håper det ikke vil bidra til et negativt syn på russen nå før de setter i gang.

– Det er vanskelig å si om det vil påvirke folk syn, men jeg tror det. Forhåpentlig ikke i for stor grad, sier Nøstbakken.

LUKKET FEST: Russepresident Anna Nøstbakken understreker at dette ikke var en offisiell russefest, men en privatfest. Foto: Geir Martin Strande

Bengt Angeltvedt, som leder patruljeseksjonen hos politiet i Bergen sentrum, advarer på generelt grunnlag mot å overlate hus og hjem til noen uten å ha backup med andre voksne.

– Og man bør ikke invitere på fest via sosiale medier. Da har man ingen kontroll med hvem og hvor mange som kommer, sier Bengt Angeltvedt, leder av patruljeseksjonen hos politiet i Bergen sentrum.

Alvorlig for rullebladet

Han tror ikke nødvendigvis at privatfestene hvor politiet griper inn er blitt flere eller verre enn før.

– Men når unge er ruset og opptrer i gjeng, gjør de ofte dumme ting som kan få alvorlige konsekvenser for dem senere i livet. Får du et rulleblad som inneholder så pass alvorlige ting som vold mot politiet, er det mange dører som stenges senere i livet. Både yrkesvalg og valg av reisemål, som for eksempel reiser til USA, kan da bli stengt, sier Angeltvedt.

Selv har han ikke fått snakket med kollegene som rykket ut mot privatfesten i Glasskaråsen i natt.

– Men når en fest tar det meste av våre ressurser denne natten, er det absolutt ikke bra, sier politilederen.

Publisert