Nå går arkitektene løs på den gamle terminalen på Flesland

– Vi må be om tålmodighet fra de reisende fra den gamle terminalen, sier Aina Tysse i Avinor.

Publisert Publisert

STENGT: Den gamle innsjekkingshallen på Flesland vil, ifølge forretningsutvikler Aina Tysse, bli brukt som lagerlokale frem til ombygging av gamleterminalen er ferdig i 2019/20. Foto: BJØRN ERIK LARSEN (arkiv)

En kortsiktig løsning skal på plass i løpet av september/oktober. Deretter går Avinor løs på en større ombygging av den gamle terminalen.

– Ombygging av den gamle terminalen vil skje mens bygget er i full drift. Det betyr at de reisende må leve med litt støy, sier Tysse, som er sjef for forretningsutvikling i Avinor på Flesland.

Stenger 1. etasje

Det er kun 2. etasje i gamleterminalen som kommer til å være åpen for publikum før den langsiktige planen er gjennomført.

– Hele 1. etasje blir stengt. Her blir det midlertidig lagerlokale. Vinduene ned mot atriet der innsjekkingen lå før, blir skjermet med folie, sier Tysse.

Den gamle 3.-etasjen vil heller ikke være tilgjengelig for publikum i første fase.

Ny sportsbar

De reisende på den gamle terminalen vil få en ny sportsbar, en ny restaurant og en ny kiosk.

Sportsbaren og kiosken skal være klare til 8. september. Den gamle sikkerhetskontrollen blir revet. Der bygger man en ny restaurant.

– Dette håper vi å få på plass til Sykkel-VM, sier Tysse.

Fleksible gater

Taxfreebutikken ligger der den har vært. Ellers er nytt at det blir en mikssone mellom gate 29 og 32 hvor det vil være fleksible gater for både utland og innland.

Etter at den midlertidige ombyggingen er i havn, vil Avinor gå i gang med en prosess som skal få de to terminalene til visuelt sett å henge bedre i hop.

Utreder alternativer

– Blir det store endringer både på interiør- og eksteriørsiden?

– Det er de samme arkitektene som er satt på jobben med å oppgradere den gamle, som står bak den nye terminalen. Foreløpig er dette på skissestadiet der vi utreder ulike alternativer. Vi kan ikke være mer konkret nå, sier Tysse.

Sykkel VM først

– Er det laget en kostnadsramme?

– Dette er et større arbeid som skal ferdigstilles i løpet av 2019/20. Kostnadsramme, og hvor store inngrep som skal gjøres, er spørsmål som nå vurderes.

– I første omgang jobber vi med å få terminal 2 til å fungere så godt som mulig inn mot Sykkel-VM i september, sier Tysse.

Publisert