Her forsvinner Beffen

Beffen ble søndag løftet bort fra havnen i Bergen. Heldigvis blir den bare borte én dag.

Publisert Publisert

NYTT EVENTYR: For første gang skal Beffen tøffe seg i annet farvann. Foto: KRISTINE ASKVIK

iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Beffen er blitt 35 år gammel. Ruten i Bergen havn startet i 1894, og den nåværende ferjen har aldri tidligere fått prøve seg i andre farvann. Søndag ble den løftet av sjøen og fraktet til Nordåsvannet.

— Det er første gang i historien at vi har kommet oss opp på dette vannet. Jeg har vært nervøs og spent i hele dag, sier skipper Linda Holmedal til bt.no.

Hun fulgte nøye med da Beffen ble løftet opp av kranbil og kjørt ut til vannet.

— Jeg klarte å roe meg når jeg så at alt gikk fint. Nå lufter den seg på et nytt sted, sier Holmedal.

Les også

Beffen kjørte inn i hurtigbåten

— Takler ikke strøm og vind

Det er i forbindelse med arrangementet Kolibrifest at Beffen skal bistå med å frakte familier på Nordåsvannet.

Utfordringen var hvordan man skulle få Beffen opp til vannet.

— Dette er en balje som ikke takler strøm og vind. Den blir som en badeball under slike forhold - umulig å styre. Derfor ble vi nødt til å få fraktet den med kranbil, forklarer Holmedal.

- Uvant med ny rute

Mentor Kåre Solvang er også med på Beffens turer i Nordåsvannet i dag.

Han gledet seg til å teste ut ferjen i nye omgivelser.

— Jeg synes det er spesielt å få Beffen hit. Den har ikke vært borte fra Vågen siden ruten startet opp i 1894, sier han.

- Hvordan blir det å kjøre en ny rute?

— Det er uvant, men vi har gjort oss kjent her og har med kart slik at vi ikke går på noen grunner. Det ville jo vært pinlig, sier Solvang.

Arbeider for fattige barn

Gratisfesten ved Nordåsvannet arrangeres av Lions Club Fana. Alle inntektene går til Kolibri Children at Risk Foundations arbeid for fattige barn i slummen i Brasil.

— Fra klokken 12 til 15 skal den gå i rute mellom Sjøsportsenteret, Marmorøyene og Bergen roklubb. Dette er en familiedag der vi har spennende aktiviteter og leker for store og små, sier president i Lions Club Fana, Egil Lepsøe, til bt.no.

Festen gikk også av stabelen i fjor. Da fikk arrangørene inn hele 210.000 kroner som ble brukt i Kolibris arbeid for barn.

PÅ TØRR GRUNN: Beffen ble løftet opp fra Vågen med kranbil og kjørt til Nordåsvannet søndag formiddag. Foto: KRISTINE ASKVIK

SOM FISKEN I VANNET: Noen timer før arrangementet startet fikk Beffen en prøvetur på Nordåsvannet. Foto: GEIR MARTIN STRANDE

SKIPPER OG MENTOR: Linda Holmedal og Kåre Solvang er med Beffen på turen. Foto: GEIR MARTIN STRANDE

SKATTEJAKT: Beda Espedal Vogt og pappa Steffen Espedal er på vei ut til Marmorøyene for å jakte skatter. Foto: GEIR MARTIN STRANDE

Publisert