Hele familien siktet for drap

Politiet søkte i ettermiddag med likhunder i og utenfor huset til Dung Tran Larsens ektemann. Han og tre familiemedlemmer er nå siktet for forsettlig drap på konen.

Publisert Publisert
 • Gordon Andersen
 • Kristin Jansen
 • Liv Solli Okkenhaug
 • Dag Idar Tryggestad
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Politiet pågrep i formiddag Dung Tran Larsens ektemann (32), hennes svigerfar (62) og svigermor (59) — samt svogeren (34). Alle fire er siktet for drap eller medvirkning til drap - eventuelt frihetsberøvelse , opplyste politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon på en pressekonferanse nå i ettermiddag.

Se video av pågripelsen her.De fire siktede ble i dag avhørt. To sitter i avhør i sentrum, de to i øvrige ved Laksevåg politistasjon.

Alle fire siktet for å ha forvoldt en annens død.

Politiet vil ikke si noe om hva som er kommet frem i avhørene, heller ikke om noen av dem innrømmer skyld.

Bestemor i avhør

Også bestemoren, en søster og en annen bror ble avhørt av politiet torsdag. De har status som vitner i saken.

— Den savnede er ikke funnet, opplyste en ordknapp Salvesen på pressekonferansen.

— Som dere skjønner, dette må vi holde for oss selv. Vi har ikke så mye kjøtt på beinet ennå, sa han.

Politiet vil vente til avhørene av de siktede er kommet et stykke på vei før de avgjør om de fire skal fremstilles for varetektsfengsling.

Søker i boligen

Krimteknikere finkjemmet i dag boligen til familien på jakt etter spor. Likhundene Pirvi og Ruff søkte både utenfor og inne i boligen.

Hundene kommer rett fra Mjøndalen og der de har søkt etter den savnede firebarnsmoren Belur Sardar.

De svenske hundene er spesialtrent til å markere når de finner spor etter lik. De kan også markere på steder der et lik har ligget tidligere, for så å bli flyttet.

— Lukten de søker etter oppstår bare 20 minutter etter at en person er død. Hundene kan kjenne den i lang tid etter at liket blir fjernet, sier hundefører Ingvar Lauri til bt.no.

Undersøkelser fortsetter

De tekniske undersøkelsene vil trolig fortsette i huset til utpå dagen fredag.

— Vi begynner med eiendommen til familien, og så får vi se om vi skal utvide søkeområdet. Vi har kartene klare, sier Salvesen.

— Dette er det mest naturlige stedet å starte tekniske undersøkelser. Her vil vi foreta teknisk undersøkelse og taktisk ransaking. Vi ser ikke bort fra at vi kriminalteknikerne kan bli holdende på i flere døgn.

— Det er umulig å si hva morgendagen bringer. Vi håper etterforskningen skal gi oss retning, sier Salvesen.

Han beskrev dagens pågripelser som et resultat av «sakte, jevn og sikker utvikling den siste tiden».

Pågrepet

Ektemannen ble pågrepet av uniformert politi i sin egen bolig i Krabbedalen klokken 09.27 i morges. Han ble ført ut med en jakke over hodet og kjørt bort i en ventende bil.

Moren og broren var også tildekket, men faren kom ut uten noen form for maskering.

Mange pressefolk var på plass da familien ble pågrepet, men de sa ingenting på vei ut.

To representanter fra barnevernet gikk inn i huset etter pågripelsene. Dung Tran Larsen har to små barn sammen med ektemannen.

Sperrer av

Politet har sperret av et større område rundt huset til mannen. Fem-seks politifolk deltok i aksjonen i morges.

Bergens Tidenes papirutgave skriver i dag at Dungs ektemann nylig fikk endret sin status fra vitne til mistenkt i forsvinningssaken. Hverken han selv eller forsvareren hans skal ha vært informert om dette.

— Jeg har ikke fått noen tilbakemeldinger med hva som har skjedd med statusen til min klient. Han har hele tiden vært et vitne, på lik linje med de andre vitnene i saken, sier Mundal.

Etterforskningsledelsen ville sent i går kveld ikke kommentere opplysningene til Bergens Tidende.

— Vi gir ikke kommentarer om status til noen personer i saken, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon.

Tror hun er drept Bergens Tidendes papirutgave meldte i dag at politiet de siste dagene har gjort etterforskningsskritt som innebærer at den 32 år gamle ektemannen nå mistenkes for å ha en rolle i forbindelse med sin kones forsvinning tidligere i sommer. Det er uklart hvorfor etterforskerne har trukket denne konklusjonen.

I samme tidsperiode har politiet også uttalt til media at de mener det er overveiende sannsynlig at Dung Tran Larsen er drept. Tidligere i uken sa politiinspektør Tore Salvesen at han er sikker på at de vil oppklare saken.

Føler seg mistenkeliggjort

Mikkel Mundal sa til BT i dag at ektemannen føler seg mistenkeliggjort i forbindelse med konens forsvinning. Dette skyldes uttalelser den nærmeste familien til Dung har gitt til pressen i løpet av etterforskningen.

— Hun har hele tiden blitt fremstilt som en glad person. Ektemannen kjenner henne også fra andre sider. Enten vet de ikke, eller så vil ikke familien fortelle om disse, sier Mundal, som ikke ønsker å gå nærmere inn på hva dette gjelder.

— Hva er det ved fremstillingen som gjør at ektemannen føler seg mistenkeliggjort?

— Familien har på et veldig tidlig tidspunkt sagt at de mener det må ha hendt noe kriminelt med Dung. De har sagt at de ikke kan tro at Dung ville forlatt hjemmet sitt frivillig. Ved å gjenta dette gang på gang, i tillegg til å gi en ensidig fremstilling av hvordan Dung er, føler ektemannen at de skaper et klima i saken, der han indirekte blir mistenkeliggjort for at han har noe med forsvinningen å gjøre, sier Mundal.

Publisert

Les mer om dette temaet

 1. Likhunder klare til å søke etter Dung

 2. - Ber for Dung hver dag

 3. Tror savnet tobarnsmor er drept

 4. - Hun ville aldri reist fra barna

 5. - Dung sa hun var lykkelig i Norge

 6. Svensk likhund klar

 7. Ingen kjennelse i dag

 8. Derfor ble de tatt

 9. Vitner så ikke Dung

Foto: RUNE NIELSEN

BEKREFTET SIKTELSEN: Politiinspektør Sissel Isachsen (t.h) og etterforskningsleder Kjersti Opdahl flankerte politiinspektør Tore Salvesen på dagens pressekonferanse. Foto: LIV SOLLI OKKENHAUG

Foto: GORDON ANDERSEN (mms)

STOR INTERESSE: Ett av familiemedlemmene dekket seg til da han ble arrestert i morges. Foto: GORDON ANDERSEN

Foto: PRIVAT

Foto: FINN ARNESEN

Foto: FINN ARNESEN