Blogger om gatekunst

Her er den ultimate oversikten over gatekunst i Bergen.

Publisert:

Alle legger merke til dem, men ingen har tatt seg bryet med å kartlegge dem. Før nå. Walter Wehus (28) står bak Mot Veggen, en blogg dedikert til byens gatekunstnere.

Den siste tiden har Wehus brukt fritiden på å fotografere de ulike verkene og legge dem inn på et Google-kart. Resultatet ser du her: ( ved å klikke på markørene får du opp bilde av hvert enkelt kunstverk).

— Forgjengelig

Siden Wehus lanserte bloggen i mars, har han oppdatert nettstedet etter hvert som nye stensiler og signaturer har dukket opp i bybildet.

– Folk er nysgjerrige på hvor tingene de ser i bloggen, faktisk er. Derfor ville jeg samle bildene på et kart. Gatekunst er en forgjengelig kunstform, så dette er mer som en internettopplevelse. Går man ut og jakter etter en spesiell Dolk du har sett på kartet, kan det være at verket er malt over eller bygget revet, forklarer Wehus.

Interessen for gatekunst dukket opp da han flyttet til Bergen og oppdaget Dolk for første gang.

– Bergen er utrolig rik på forskjellige uttrykk, og absolutt på linje med Oslo. Jeg har fått tilbakemeldinger fra flere i Oslo som ønsker seg sånne ting der, sier Wehus, som jobber som journalist ved Universitetet i Bergen og som anmelder i Bergens Tidende.

Mange har nok sett de karakteristiske robotene av Muskelpust (nedenfor), som du blant annet finner på Høyden. De aller fleste graffitiene dukker opp i sentrumskjernen, hvor sjansen for å bli sett er størst.

(Saken fortsetter under bildet)

Unngår hærverk

Selv finner Wehus seg nye favoritter hver gang han går i gatene, og har mer enn nok materiale til å oppdatere bloggen her dag.

– Jeg utelater mange ting, og tar bare med det jeg selv synes er fint, gjerne noe man stopper opp og smiler litt av, sier Wehus.

Wehus har fått flest positive tilbakemeldinger på bloggen, mens andre er uenige i at dette er kunst.

– Noen mener at jeg bidrar til å legitimere tagging. Men det jeg synes er hærverk, kommer ikke med i bloggen.

Les også

Bergensk gatekunst stor i Europa

Kunst eller vandalisme? Si din mening om de dekorerte veggene i bybildet.

Publisert: