- Politiet bruker cowboymetoder

Dungs svigerfamilie føler seg krenket av politiets fremgangsmåte i forsvinningssaken. Etterforskningen er ute av kurs, mener forsvarerne.

Publisert Publisert
 • Gordon Andersen
 • Liv Solli Okkenhaug
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

I et intervju med BT i går kritiserte politiinspektør Tore Salvesen de siktede i Dung-saken, fordi de den siste tiden skal ha gitt en rekke forskjellige forklaringer på at de ikke vil stille i avhør.

Advokatene Jørgen Riple og Stein Erik Ottesen, som forsvarer Dung Tran Larsens svigerfar og svigermor, reagerer sterkt på utsagnene fra politiet.

— Jeg stiller meg undrende til hva Salvesen vil oppnå med å gå ut på den måten. Han bør skjønne at denne familien har det tøft nok, om ikke han skal gå ut i avisen og kritisere en hel familie. At han fremstiller dem som sutrete, synes jeg er smålig av ham, sier Riple, som mener politiet forsøker å presse de siktede til å la seg avhøre.

 • **Les også:
Les også

Avviser kritikken

Politiet avviser kritikken**
— Grove krenkelser

Sammen med Ottesen kommer han i et leserinnlegg i BT i dag med krass kritikk av politiets opptreden i saken.

— Vi er lei politiets cowboymetoder, og det vi oppfatter som grove krenkelser av våre klienter, skriver advokatene.

De mener det er uholdbart at politiet flere ganger har oppsøkt de siktede og forsøkt å få dem i tale, uten å gå via forsvarerne.

— Politiet er ikke ønsket i Krabbedalen, og det tror jeg de vet veldig godt. Når de gang på gang ringer på der, oppfatter de siktede det som cowboymetoder. Jeg synes det er uryddig, og det begynner nesten å fremstå som om politiet er noe desperate, sier Riple.

— Disse menneskene har krav på å bli behandlet med verdighet. Ved noen anledninger har det vært totalt tilsidesatt, sier Ottesen.

- Aldri opplevd lignende

Han trekker spesielt frem to episoder da Dungs svigermor ble oppsøkt av etterforskere mens hun satt i varetekt.

— Tidlig i etterforskningsfasen ga jeg uttrykkelig beskjed til politiet om at kontakten med min klient skulle gå gjennom meg. Likevel står etterforskerne plutselig i celledøren hennes. Jeg har verken før eller etter hørt om andre som har gjort det på denne måten, sier advokaten.

Verken svigermoren eller svigerfaren har planer om å la seg avhøre med det første.

— Det er det rådet jeg har gitt min klient. Hvis Salvesen vil være sint på noen for det, får han bli sint på meg, sier Riple.

Ottesen vil en av de nærmeste dagene svare på politiets skriftlige anmodning om avhør av Dungs svigermor, og gi beskjed om at hun ikke vil gi flere forklaringer.

Venter på barna

Heller ikke Dungs svoger vil gå i avhør med det første.

— Han har ikke mer å si. Han har heller ikke fått innsikt i de hemmeligstemplede dokumentene i saken. Før han får innsikt i disse, er det helt uaktuelt med avhør, sier advokat Bjarte Madsen, som forsvarer svogeren.

Dungs ektemann har etter løslatelsen sagt at han nå vil bruke tid på å konsentrere seg om å få barna tilbake før han går i nye avhør.

— Jeg har ikke snakket med ham om han nå er klar for nye avhør, men skal gjøre det nå, sier ektemannens advokat, Frode Skogvold.

 • **Les hele innlegget fra forsvarerne her:
Les også

Drapsetterforskning ute av kurs

Drapsetterforskning ute av kurs**

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

 1. Avviser kritikken

 2. Lei drapssiktedes unnskyldninger

 3. Bastant nei fra svigermor

 4. Forklarer seg i retten

 5. Dungs ektemann må slåss for barna i retten

 6. - Politiet må komme med nytt

 7. «Som å bli født på ny!»

 8. Frykter hun mister barnebarna

 9. Løslates av lagmannsretten

 10. Futte og Fando søkte etter Dung

OPPRØRT: Advokat Jørgen Riple forsvarer savnede Dung Tran Larsens svigerfar. Sammen med svigermorens forsvarer retter han krass kritikk mot politiets metoder i saken. - Hvis politiet vil presse de siktede til å gå i avhør, er det min jobb å si fra, sier Riple.

BT anbefaler

Politiet på Vestlandet får 57 nye stillinger: Her skal de jobbe

Politiet i Voss og Os har ikke vært bemannet om natten med aktive patruljer. Det blir det slutt på.

LES SAKEN