Fakkeltog mot pels i Bergen

Med plakater og fakler møtte flere hundre personer opp for å demonstrere mot pelsdyrnæringen i Bergen sentrum lørdag kveld.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

«Nei til pels,» ropte flere hundre personer taktfast mens de gikk gjennom Bergen sentrum lørdag kveld.

Klokken 18 startet demonstrantene fakkeltoget i Marken og gikk rundt Lille Lungegårdsvann til Torgallmenningen. Både ved starten og ved slutten av markeringen ble det holdt appeller.

— Forfedrene våre kledde seg i pels når det var kaldt, men alle vi som står her klarer å holde varmen uten å ta livet av dyr, sa Erlend Horn fra Bergen Venstre til applaus og jubel fra de oppmøtte.

Også Sondre Båtstrand fra Miljøpartiet De Grønne holdt appell.

— Andre europeiske land, som Østerrike, Storbritannia, Kroatia og Irland, har innført generelt forbud mot pelsdyroppdrett på etisk grunnlag. Da er det skammelig at Norge ikke bare tillatter det organiserte dyreplageriet, men også subsidierer næringen med årlige millionbeløp, sa Båtstrand.

Han mener oppslutningen rundt kveldens fakkeltog viser at motstanden mot pelsdyrindustrien er stor i Norge.

— Nå skal vi knekke næringen. Strategien er å avsløre grusomhetene, sier Båtstrand.

Han får støtte av aktivist Heidi Ellingsen i NOAH, som også holdt appell.

— At vi skal sette ville dyr i et lite bur i 2010 er helt utrolig. Pelsindustrien er en overflødig bransje som produserer luksusprodukter, sier Ellingsen.

AUF vil kreve lovforbud mot pelsdyroppdrett.

— AUF krever at Arbeiderpartiet og SV tar dampveivalsen fatt, og kjører over ryggradsløse Senterpartiet i denne saken. Vi har gitt næringen nok forsøk til å vaske blodpengene hvite, sa fylkesstyremedlem i AUF Hordaland, Aksel Heitman Olsen.

Demonstrasjonen ble arrangert av NOAH, og fant sted i syv byer i landet samtidig. I en pressemelding skriver organisasjonen at «...pelsdyrdebatten ikke dreier seg om 'råtne epler i kurven', men en gjennområtten kurv. »

Les også

Vil beholde pelsdyrstøtten

Les også

Nye avsløringer om mishandling

Hva synes du om pels? Si din mening i feltet under!

Publisert