Vil ha egen eldreminister

Fremskrittspartiet vil utnevne en egen eldreminister med hovedansvar for eldreomsorgen dersom partiet kommer i regjeringsposisjon etter valget.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Partiet utfordrer statsminister Jens Stoltenberg til å gjøre det samme dersom han fortsetter som regjeringssjef.

Sentralstyret i partiet gjorde vedtak om å utnevne en egen eldrestatsråd på sitt møte mandag. Frp sendte også et brev til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) med fem krav til regjeringen om tiltak innen eldreomsorgen.

Frp-leder Siv Jensen vil gjøre dette til et viktig tema i de mange duellene hun vil ha med statsministeren i løpet av valgkampen.

Forventer klare svar – Jeg forventer klare svar på våre krav. Det er på tide Stoltenberg forteller det norske folk om hvordan han vil løse utfordringene innen eldreomsorgen, sier Jensen, og minner statsministeren på uttalelsene fra forrige valgkamp, om at den rødgrønne regjeringen skulle få til en eldreomsorg det skulle skinne av.

– I enda en valgkamp ser eldreomsorgen ut til å bli en hovedsak. Nok en gang har det gått fire år uten at de mest grunnleggende problemene er løst. For at det ikke skal gå fire nye år uten dramatiske forbedringer i norsk eldreomsorg, setter vi fram fem krav til regjeringen, sier Jensen.

Mer valgfrihet I tillegg til kravet om en egen eldreminister med hovedansvar for eldreomsorgen, krever Frp valgfrihet og økte investeringer til sykehjemsplasser, slik at det kan bygges 15.000 nye sykehjemsplasser innen 2012. Partiet vil ha øremerkede ressurser til eldreomsorgen.

Et annet krav er innføring av bemanningsnormer ved norske sykehjem, med juridiske krav til nødvendig omsorg gjennom hele døgnet. Frp vil også innføre lovfestet rett til sykehjemsplass.

– Stoltenberg og jeg skal møtes i mange dueller gjennom valgkampen. Dette vil være mine fem viktigste krav til norsk eldreomsorg, skriver Jensen til brevet til Stoltenberg.

Les også

Vil kutte skjemabunkene

Hva synes du om forslagene? Si din mening her.

Publisert

Les mer om dette temaet