Samlet i sorgen

Minnestund på Osterøy i kveld.

Publisert Publisert

KOMMUNE I SORG: Ordfører Kari Aakre trøstet og hedret de to Osterøy-ungdommene søndag kveld.

  • Camilla Ahamath
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

AUF-ungdommer, pårørende, den politiske ledelsen i kommunen og lokale Ap-topper var i kveld samlet for å minne og hedre de døde på Utøya.

— Vi har åpnet opp bygden for undommene. Her skal alle få bearbeide følelsene sine. Sinne, frustrasjon, oppgitthet, meningsløshet og mye mer. Hver enkelt av oss betyr noe. Vi må ikke gi opp, sa rådmann Odd Ivar Øvregård

- Rakrygget

Les også

[No available link text]

— Det har aldri vært så vondt og godt å komme hjem til Osterøy. Godt å være sammen med de som kjenner et savn, fortalte ordfører Kari Aakre de fremmøtte.Totalt seks AUF-ungdommer fra Hordaland og Sogn og Fjordane har status som savnet eller drept etter Utøya-massakren. To av dem er fra Osterøy: Tarald Mjelde og Tore Eikeland.

— Vi må videreføre det gode arbeidet de to ungdommene har satt i gang, sa Aakre

— Tore var en rakrygget mann. Tore var aldri utydelig. Når andre flakket hadde han blikket festet. Han var en hederskar. Han var bunnsolid. Han er et stort tap for lokalsamfunnet og Ap. Han skulle opp og frem, fortsatte hun.

«Hvor er Tore?»

Ordføreren fikk et forvarsel da hun fikk den første sms-en om skytingen på Utøya. Det første hun tenkte var: «Hvor er Tore?».

— Drapsmannen var feig og iførte seg politiuniform. Vi må ikke la hatet ta overhånd, formante ordføreren.

Videre:

— Ta vare på gode minner og lev ut de ideene Tore hadde og Tarald hadde. Vi må også ta vare på alle de som har mistet tryggheten, som vi har hatt så lenge.

  1. DREPT: Tore Eikeland.

  2. SAVNET: Tarald Mjelde (18) fra Osterøy. Foto: BYGDANYTT

Publisert

Sakene flest leser nå