«Stengte» strippeklubben

  • Når politiet og Arbeidstilsynet ikke gjør jobben sin, så gjør vi det.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Væpnet med sperrebånd og lovparagrafer gikk en gruppe som for anledningen kaller seg «Tilsynet» til aksjon mot strippeklubben Dreams. Inngangsdøren ble tapet igjen med sperrebånd, og aksjonistene hang opp plakater med påtrykket «Stengt på grunn av brudd».

— De bryter likestillingsloven, arbeidsmiljøloven og straffeloven med tanke på sexkjøp og prostitusjon, hevder Ane Kristine Aadland fra kvinnegruppen Ottar.

— Vi kommer ikke til å gi oss, sier hun.

Lovparagrafene som gruppen mener strippeklubben bryter, var også listet opp på plakatene.

- Ekstremt alvorlig

Aksjonen begynte klokken 18 torsdag kveld, fire timer før baren åpnet. Da bt.no snakker med innehaver Geir Carlsen, har han ikke hørt om aksjonen.

— Vi åpner som normalt, aksjonen får ikke noen konsekvenser for oss. Denne døren brukes også av en bingo som holder åpent til kl. 20, og er nødutgang for Deli de Luca. Det er ekstremt alvorlig om de sperrer denne døren, sier Carlsen.

Da han kommer til stedet, er både sperrebånd og aksjonister borte. Innehaveren avviser at klubben bryter loven.

- Ikke vi som bryter loven

— Dette faller på sin egen urimelighet. Det er jo en grunn til at myndighetene ikke har grepet inn mot oss. Vi følger loven 110 prosent, og er kanskje det utestedet i byen som er best i klassen, nettopp fordi vi har noen ekstra øyne mot oss.

Carlsen har også gått til søksmål mot to kvinner som har jobbet aktivt mot strippeklubben.

Les også

[No available link text]

— De har kommet med mange ville påstander, som at jeg er en hallik og driver organisert kriminalitet. Men det er disse gruppene som er kriminelle, ikke jeg. Flere av dem driver med både ærekrenkelser og hærverk.

Mer søksmål

— Etter å ha sett dette innslaget kommer vi til å inkludere Aaland i søksmålet også. Vi skal ha et møte med advokaten i morgen, sier kjedeleder i Dreams Showbar, Atle Maaø.

Han mener feministene heller burde jobbe for å endre lovverket, enn å bryte det.

— Men når det er sagt, hvis stripping blir ulovlig kommer kriminelle til å overta. Vi jobber hvitt og åpen, gir artistene sikkerhet og lønninger godt over det en vanlig norsk lønnsmottaker får. Bare i Bergen drar myndighetene inn rundt fire millioner i skatter og avgifter fra Dreams.

I februar åpner kjeden sin tredje strippebar. Da i Kristiansand.

Ringte politiet

Politiet ble tilkalt i forbindelse med aksjonen.

— Det gikk rolig for seg, slik det pleier under disse aksjonene, men de hindret adkomst til andre lokaler i området. Aksjonistene hadde flyttet seg da politiet kom til stedet., sier Asbjørn Andersen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Kommentarfeltet er stengt fordi noen av leserne våre dessverre ikke behersker kunsten å føre en saklig debatt.

Publisert:
«STENGT:» Aksjonistene tapet over både døren og åpningstidene.