Berget seg fra forlis

Et ektepar fikk store problemer med sin 20 fot store båt utenfor Sotra. Like før de havnet i steinene, fikk de start på motoren igjen.

Publisert:

MOTORSTOPP: Losbåten slepte båten unna land så de unngikk å bli knust mot svabergene. - Det var helt ekstremt, forteller Nils Magne Vardøy om bord i losbåten.

Den dramatiske hendelsen fant sted like før klokken 14 lørdag formiddag.

Hovedredningssentralen på Sola ble varslet, og sendte både redningsskøyte og luftambulanse mot stedet.

— Det var et voksent ektepar som valgte feil dag å dra ut i en liten båt. De mistet motorkraften og ble liggende og drive rett mot steinene i det dårlige været, sier vakthavende redningsleder, Hans G. Christensen til bt.no.

- Nære på

Heldigvis ble det ikke nødvendig med luftambulansen, som snudde da redningssentralen fikk beskjed om at situasjonen var under kontroll.

— Det var svært nære på å gå galt, forklarer Christensen.

Nils Magne Vardøy deltok i redningsaksjonen med losbåten «Los 108».

— Vi gikk ut fra stasjonen og holdt kontakt med dem på telefon. Da vi snakket sammen ga de beskjed om at de drev uten motorkraft. Det virket heller ikke som om dreggen fikk tak med en gang.

Høye bølger

— Da vi kom frem var de rundt 150 meter fra land, i fire-fem meter høye bølger. Det var helt ekstremt og de hadde veldig store problemer. Vi halte båten bort fra land, før Redningsskøyten tok over og slepte båten videre, sier han.

Vardøy forteller at de ekteparet hørtes svært bekymret ut på telefonen.

— Vi trodde først at vi skulle bruke en halvtime ut til dem. Hadde vi brukt så lang tid, kunne det ha gått virkelig galt.

REDNINGEN: Redningsskøyten tok over og slepte båten vekk etter motorstoppet.

Publisert: