Mobilen som nekter å dø

Mobilen til Jostein Litlere (13) dukket opp igjen etter å ha ligget i snø og regn på fjellet i tre måneder. Den virker fortsatt helt fint.

Publisert:

mobil 169.jpg

Tenåringen fra Fridalen i Bergen hadde aldri trodd at han skulle få se igjen mobilen han mistet i vinterferien. At den attpåtil skulle være i fullgod stand, er nærmest et mirakel.

— Jeg ble veldig overrasket. Hvordan er det mulig? sier Jostein.

Mistet i skitrekk

Mobilen falt ut av lommen mens han sto i skitrekket i Furedalen 3. mars. Han lette, men klarte ikke å finne den igjen i løssnøen.

Drøyt tre måneder senere, 11. juni, var en skoleklasse fra Olsvik i området. Med på hytteturen var foreldrekontakten Oddvar Vabø.

— Vi var oppe i trekket i regnvær da en av jentene fant mobilen i snøen. Den så så fin og ny ut at jeg trodde det var en i følget vårt som hadde mistet den nettopp, sier han.

Tørket på hytten

Ingen eier meldte seg, så Vabø tok den med tilbake til hytten, la den til tørk og ladet batteriet. Ved hjelp av et SIM-kort fra en annen mobiltelefon klarte klassen å slå den på, uten å taste inn eierens kode.

— I kontaktlisten fant jeg «Pappa», så vi ringte ham, sier Vabø.

Mobiltelefonen fungerte fortsatt helt perfekt etter de tre månedene i snø og regn. Vi må spørre, for sikkerhets skyld, om Vabø er agent for Sony Ericsson.

— Nei, jeg jobber i forsikringsselskapet TrygVesta i Fyllingsdalen.

- Så du kan forsikre at du forteller sannheten?

— Det kan jeg forsikre, og 16 barn er vitner, sier forsikringsmannen.

Har ødelagt tre mobiler

Jostein Litlere er kjempeglad for å ha fått tilbake mobilen, som han kjøpte for bursdagspenger i fjor sommer. Mobilene som han har hatt før, har det ikke gått like bra med.

— Jeg har brent en, badet med en annen, og en tredje sluttet plutselig å virke, sier 13-åringen.

Ifølge Sony Ericsson har Jostein vært uvanlig heldig med sin siste mobiltelefon.

— Jeg har hørt om folk som har mistet mobilen i snøen og fått liv i den dagen etter, men noe slikt har jeg aldri hørt før. Det er en oppsiktsvekkende historie, sier Gustaf Brusewitz, selskapets informasjonssjef i Norden.

Han understreker at mobiltelefonene ikke er konstruert for å ligge ute, og ber kundene om å være forsiktige. Fuktskader kan redusere levetiden til telefonen, selv om den tilsynelatende er uskadet.

Hva slags erfaring har du med mobiltelefoners tåleevne? Skriv gjerne noen ord i feltet under!

IMG_0495.JPG

Publisert: