Flyr som normalt

Askeskyen forsvinner fra Vestlandet.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

En askesky over Sør-Norge førte i formiddag til innstilling av all flyging fra Norsk Luftambulanses helikopterbaser på Dombås, Lørenskog, i Ål og i Trondheim.

Det er innført begrensninger på trafikken ved basene i Førde og Arendal, melder Adressa.no. Området med askeskyen trekker seg onsdag nordover. De øvrige basene er åpne med normal drift.

20 oppdrag

— I Førde er det ingen flyging nord og øst for basen, mens det er ingen flyging fra basen i Arendal nord for Skien, opplyser kommunikasjonssjef Marte Ramborg i Norsk Luftambulanse.

I går ble enkelte korte flyavganger stengt på Vestlandet på grunn av aske i luften.

— Askeskyen er kommet inn over Vestlandet. Selv om luftrommet er åpent, kan vi ikke fly korte strekninger, sa informasjonssjef i Widerøe, Siw Sandvik.

Også Luftambulansen ble rammet i går.

Som normalt

Men i dag ser det bedre ut. Den siste prognosen fra Volcanic Ash Advisory Centre (VAAC) viser at klokken 20.00 i kveld vil det kun finnes askeskyer i luftrommet ved Island.

— Systemet flytter seg litegrann nordøstover. Det ligger oppe over Florø og strekker seg nordvestover i havet, sier statsmeteorolog ingmar Vikane til bt.no onsdag morgen.

Widerøe opplyser på sine nettsider at de regner med å fly som normalt i dag.

Sjekk flyavgangene fra Flesland her. | De siste askevarslene fra VAAC.

Luftambulansen opplyser klokken 08.00 at deres piloter i Bergen også vil ta av i dag.

Forsvinner i havet

Konsentrasjonen av aske er mye lavere enn da hele Europa ble satt på bakken. Kun deler av flytrafikken ble rammet denne gangen.

Vikane mener at det blir en stund til aske kan bli et problem igjen.

— Et lavtrykk mellom Norge og Island vil trolig forårsake at asken blir ført sørvestover i Atlanterhavet. Det blir ingen transport mot oss på flere dager, sier Vikane.

Les også

Nå regner det glassbiter!

Kommentarer? Vennligst bruk feltet under!

Publisert: