Hør Slappeste-Toril stønne seg opp Stoltzen

Det var ingen som gikk glipp av at Toril Lussand knuste melkesyren i Stoltzen. Ingen.

Publisert Publisert
  • Guro Istad
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Mange forsøker å finne en indre rytme for å komme seg raskest mulig opp Stoltzen. Toril Lussand fant sin, men den kan neppe karakteriseres som "indre". Hun satte lyd til sin tur. Hele veien — fra bunnen til toppen - stønnet hun. Jevnt. Og for hvert trappetrinn.

Forfjamsete turgåere

Bergens slappeste-gjengens nest siste fellesøkt går opp Stoltzen. I strålende solskinn, og for full "musikk". Toril har som mål å gjøre unna kneiken på 20 minutter. Et nokså ambisiøst mål for en som for åtte uker siden karakteriserte seg selv som en av Bergens slappeste.

Men ingen skal kunne si at Toril ikke prøver. Det er liten tvil om at hun gir absolutt alt opp trappetrinnene. Andre turgåere skvetter til side idet krigeren fra Fyllingsdalen stønner seg forbi. Og mange står med forundrede smil idet hun passerte.

Les også

Toril fikk dødsdommen i 2011. Den fant hun seg ikke i.

Ikke helt fornøyd

Vel oppe på toppen, er følelsene blandet. Toril knuste trappetrinnene på rett under 23 minutter. Slett ingen dårlig tid, men Toril griner på nesen. Vel å merke etter at hun har fått igjen pusten.

— Målet var 20 minutter, klager Toril. Helt, helt uten grunn.

— Du gikk på under 23 minutter. For åtte uker siden trente du ikke i det hele tatt. Tør du å stole på at du ikke lenger er slapp og dårlig trent?

— Nja. Okei, da.

Hører du stønning i Stoltzen fremover, er det neppe romantikk som lusker i buskene, men Toril som forsøker å nå målet sitt.

VED MÅLET: Bergens slappeste er ved veis ende, og på toppen av Stoltzen. F.v.: Ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius, trener Tonje Sørlie med hunden Pia, Lina Leiva, Åshild Sønsteby, Toril Lussand, trener Guri Brekke, Henning Warloe, Herman Valkner, Pia Hundvin og Jens Eikeset. Jørgen Algrøy har røket akillesen, og var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: GIDSKE STARK

Publisert