Nekter å gi slipp på Jonsvollsgate

Husokkupantene nekter å gi slipp på bygården i Jonsvollsgate. Etter å ha blitt kastet ut av poltitiet i går formiddag, gikk et titall okkupanter i natt inn igjen i huset.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 17 år gammel

Okkupantene var i full gang med å koste, rydde og innrede huset da bt.no var i kontakt med dem tirsdag morgen. Da hadde de rundt ti husokkupantene vært i huset igjen siden midnatt.

— Dette huset vil vi ha. Og det vil ha oss. Vi fortjener det, sa en av okkupantene, Jan-Erik Knudsen.

Bygården i Jonsvollsgate 2 er den siste som står igjen etter den omstridte rivingen av Jonsvollskvartalet. Det grønne hjørnehuset var tidligere en sykkelbutikk, men har stått tomt i flere år.

Husokkupantene har slått seg ned i huset for å vise sin motstand mot manglende sosial boligpolitikk.

Trosser politiet

Mandag formiddag ble okkupantene kastet ut av politiet, men trosset utkastelsen allerde samme natt. Ved midnatt natt til tirsdag tok de seg inn igjen i huset. Politiet hadde foreløpig ikke vist seg på stedet da bt.no hadde kontakt med okkupantene ved 8.30-tiden tirsdag morgen.

— Dette er et nedrivingshus, så vi bryr oss ikke med mindre huseier kontakter oss, sa operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt til bt.no tirsdag morgen.

Okkupantene hadde ingen planer om å forlate huset frivillig.

— Planen er å slappe av og vise at vi virkelig vil ha dette huset. Loven er ikke så relevant når det kommer til saker som dette, sa Knudsen.

Bolig og kulturhus

I tillegg til boligformål ønsker husokkupantene å bruke bygården til kulturhus og kafe der ungdom kan oppholde seg gratis.

— Det mangler ikke på ideer, men folk slipper ofte ikke til. Derfor tar vi oss til rette, sier Knudsen.

Publisert:
<b>SISTE HUS:</b> Husokkupantene nekter å gi slipp på det siste huset som ikke er revet i Jonsvollskvartalet. MMS-FOTO: PÅL ANDREAS MÆLAND