Storbrann på Voss i natt

Elleve personer fra to nabohus måtte evakuere fra sine hjem da det brøt ut brann i en enebolig i Gullfjordsungvegen på Voss i natt.

Publisert:

INGEN HJEMME: Huset sto tomt da brannen brøt ut i natt. Foto: DAVID SKJERVEN, VOSS BRANNVERN

Det var naboene til huset som varslet om brannen da det kom røyk ut fra første etasje i bygget. Like over klokken 01 i natt var alle nødetater på stedet og slukkingen i full gang.

Operasjonsleder Morten Rebnor i Vest politidistrikt sier at de to beboerne som er registrert på adressen er gjort rede for. Den ene befant seg et annet sted på Voss, mens den andre var utenbys, og huset sto tomt.

SLUKKINGSARBEIDET: Voss Brannvern jobbet i over tre timer med å stoppe flammene i det gamle trehuset. Foto: DAVID SKJERVEN, VOSS BRANNVERN

Kraftig røykutvikling gjorde at brannvesenet bestemte seg for å evakuere de to nærmeste nabohusene. Beboerne har alle nå fått flytte tilbake til hjemmene sine.

– Nå i morgentimene holder brannvesenet vakt på brannstedet. Huset er ubeboelig, og brannårsak foreløpig ukjent, sier Rebnord.

Vaktkommandør Ronald Drotningsvik i brannvesenet sier det var en krevende brann å slukke.

– Det dreier seg om et stort gammelt trehus. Da brannvesenet ankom var det full fyr i kjeller, og flammene spredde seg i konstruksjonen. Voss Brannvern klarte å begrense flammene ganske fort. Klokken 04.17 var brannen å regne som slukket, sier Drotningsvik.

Huset ligger like ved jernbanen, og brannvesenet valgte å ta strømmen fra banenettet så lenge slukkingsarbeidet pågikk.

MYE RØY: Kraftig røykutvikling gjorde det vanskelig brannmannskapet å gå inn i huset. Foto: DAVID SKJERVEN, VOSS BRANNVERN

Brannsjef David Skjerven i Voss Brannvern sier slukkingsarbeidet hovedsakelig foregikk fra utsiden, og at den kraftige røykutviklingen hindret brannvesenet å gå inn i huset. Det lykkes å isolere flammene, og til slutt ble det laget hull i taket som ga brannvesenet adgang til å slukke de siste flammene.

Selve bærekonstruksjonen holder fremdeles huset oppe.

HUSET STÅR: Selve bærekonstruksjonene i huset ble stående igjen etter brannen. Foto: DAVID SKJERVEN, VOSS BRANNVERN

FLAMMER: Brannvesenet fikk til slutt laget hull i taket for å lette slukkingsarbeidet. Foto: ARNE HOFSETH

Publisert: