Dagens største saker: Fikk du med deg dette i dag?

Har du hatt det travelt i dag? Her er en kjapp oppsummering av nyhetsdagen.

Publisert Publisert

1. Nå er pappaer velkomne på KK

NY FAMILIE: Jon og Lise Capp-Isaksen er blitt foreldre til vesle John-Ivar. Pappa har vært på barsel dagen lang. Foto: Eirik Brekke

Lenge har nybakte fedre vært henvist til besøkstiden mellom 17 og 20 på barselpostene på KK. Men nå er det fritt frem for mors partner å tilbringe hele døgnet på barsel ved behov.

– Vi ser jo at partnerne er en ressurs. Mor er gjerne sliten og far kan hjelpe til, sier jordmor Martha Svarstad Vadset.

Les hele saken.

2. To menn dømt for nettovergrep mot barn: – Det kan ikke bli grovere enn dette.

OVERGREP: I dette huset på Filippinene pågrep politiet i 2018 en angivelig produsent av overgrepsmateriale. Fem barn ble reddet i aksjonen. Foto: Politiet (arkiv)

I dag kom dommer i to grove overgrepssaker avdekket gjennom politiets store Dark Room-etterforskning:

En Ap-politiker er dømt til 19 års forvaring for nettovergrep mot filippinske barn. Ifølge dommen har han medvirket til eller forsøkt å medvirke til overgrep mot over 200 barn.

Samtidig er en tobarnsfar fra Bergen dømt til 16 års forvaring for nettovergrep mot barn i tre land. Han skal blant annet ha fått en mor i Romania til å begå overgrep mot døtrene mens han fulgte med på Skype. – Det kan ikke bli grovere enn dette. Her har vi barn fra ti måneder og oppover som er blitt utsatt for overgrep, sier statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes.

3. Pausen er snart over

FAST: Denne arbeidsmaskinen kjørte seg fast i snøen under arbeidet med å rydde Bergensbanen. Foto: SPORDRIFT

Så du et rart lys på himmelen i dag? Ikke vær bekymret, det forsvinner fort igjen. Allerede i natt vil det begynne å regne igjen i lavlandet, ifølge meteorologen. Det skal også blåse opp, og faren for stengte fjelloverganger er overhengende.

Ryddemannskaper har brukt værpausen effektivt. Etter litt trøbbel med en fastkjørt arbeidsmaskin, regner Bane Nor med å kunne åpne Bergensbanen i natt, drøye to døgn etter snøraset som stengte togstrekningen.

I ettermiddag ble også E134 over Haukelifjell helt åpnet, og de siste 15 innesnødde gjestene på Haukeliseter fjellstue kunne reise hjem. De har brukt oppholdet godt, med snøhuledisko, sauna og brettspill.

Publisert