Politiaksjon på Nordahl Grieg videregående skole

– Flere elever har sett skremmende bilder på Instagram, sier politiet.

Publisert Publisert

BEVÆPNET: Politipatruljer sto rundt Nordahl Grieg videregående skole i beredskap. Disse var bevæpnet, opplyser operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt. Foto: 2211-tipser

Politiet rykket ut til Nordahl Grieg videregående skole i Bergen sør onsdag ettermiddag. En del elever så og mottok bilder på Instagram og snap som kunne fremstå som truende.

– Politiet har vært inne på skolen, og utenfor, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt.

SKAPTE PANIKK: Elever ble redde på skolen etter å ha sett dette bildet på Instagram. Den anonyme masken og klokkeslettet gjorde at politiet dro til skolen. Foto: Privat/skjermdump

– Ikke ment som trussel

Noen av politifolkene hadde skuddsikre vester og var bevæpnet, ifølge Algrøy.

– Vi har nøstet opp i det nå. Bildene ble lagt ut i forbindelse med at en ny side skulle bli publisert på sosiale medier, og var ikke ment som en trussel, sier Algrøy.

Vet du noe om saken? Tips oss her.

Ble redde av Instagram-post

På Instagram er en «memes»-konto nylig åpnet. Ved 2-tiden natt til onsdag ble bildet med masken og tidspunktet publisert.

Politiet bekrefter at det er Instagram-kontoen Ngvmemes som skapte panikk på skolen.

KONTOEN: Instagram-kontoen hadde 279 følgere onsdag. Foto: Skjermdump

Under politiaksjonen ble flere bilder publisert på Instagram-kontoen der det blir forklart at bildene ikke var ment som en trussel.

«Dette var bare for å «tease» vårt første innlegg,» står det i bildeteksten under den ene posten.

Beklager på Instagram

Kontoen er anonym, og ifølge politiet er det elever som står bak den.

– Vi har snakket med dem som står bak bildene. De sier at det var tenkt som en spennende opptakt til en ny side, og at de ikke har tenkt at det skulle være så skremmende, sier Algerøy.

I sosiale medier er et mem et bilde med tekst som er ment å være humoristisk. Humoren er ofte intern, og skal uttrykke kulturelle fenomener.

På Instagram er det nå lagt ut et bilde med beklagelse.

BT har vært i kontakt med elevene bak kontoen. De skjønte selv at det kunne være bildet som skapte panikk da det ble observert politi på skolen. Elevene skriver at dagen har vært vanskelig og legger seg flate etter hendelsen:

«Vi tenkte rett og slett ikke over at folk kunne tolke bildet på den måten, da det bare var en dum, «mystisk» teaser vi la ut på en memebruker. Vi legger oss helt flate og forstår i ettertid at folk reagerte, men vi trodde aldri at det skulle gå såpass langt,» skriver en elev.

BEKLAGER: Dette bildet er lagt ut etter at misforståelsen utløste en politiaksjon. «Vi gjorde rett og slett en helt idiotisk tabbe med å overse eventuelle tolkninger,» står det på et av bildene som ble lagt ut rett etter politiet var på skolen. Foto: Skjermdump

Elevene sier selv at de ikke har vært direkte kontakt med politiet, og ville derfor bidra til å dempe situasjonen via sosiale medier.

Nyhetsartikkel bidro til redsel

Mandag ble det publisert nyhetsartikler der ble kjent at en skole i Hordaland har mottatt trusler. Nyheten skal ha gjort flere elever anspente, ifølge en elev BT har snakket med.

– Det kan nok ha spilt en rolle her i denne saken, sier operasjonsleder Algerøy.

Mandagens trussel skal ikke ha sammenheng med hendelsen på Nordahl Grieg, ifølge politiet.

Liknende konto eksistert før

Tredjeklassingene Elias Markussen (18) og Herman Kildal (18) på Nordahl Grieg videregående skole har fått med seg Instagram-posten, men tar det hele med knusende ro.

– Vi fikk vite om innlegget på Snapchat-gruppen til klassen vår. Der var det noen som delte bildet av masken og klokkeslettet, forklarer Markussen.

SÅ BILDET: Elias Markussen (18) og Herman Kildal (18) så bildet på Snapchat. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Verken han eller klassekameraten Kildal ble bekymret av innlegget, eller tenkte på det som noe skummelt.

– Vi vet ikke hvem som har opprettet kontoen eller hvem som har lagt ut innlegget, men det har vært en liknende konto tidligere, forklarer Kildal.

Publisert