Trond Erik Lohne (61) er sporløst borte

Etter flere dagers leting uten hell har politiet avsluttet søket etter den savnede 61-åringen.

Publisert:

NÆROMRÅDET: Et lag fra Røde Kors gjennomsøker flere områder i nærheten av der Trond Erik Lohne ble sett sist. Foto: Adrian Broch Jensen/Ørjan Deisz

Hele lørdag ble det søkt for fullt etter Trond Erik Lohne. Men etter at det ble mørkt valgte politiet å avslutte søket etter den savnede 61-åringen.

– Vi har gått over fra et redningsoppdrag til en savnetsak. Grunnen til det er at vi har dekket området hvor han sist ble sett, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt.

Politiet har snakket med mannens familie og Hovedredningssentralen, og konkludert med at det ikke er mer å gjøre i søket etter mannen.

Det var torsdag ettermiddag politiet gikk ut med en etterlysning av den 61 år gamle mannen etter at han ble meldt savnet av familien sin onsdag.

Den siste sikre observasjonen av ham ble gjort mandag ved bopelen hans i Olsvik.

– Inntil videre starter vi ikke opp igjen søket søndag morgen, sier Thue.

ANDRE GANG: Flere av mannskapet til Røde Kors har vært ute og søkt hver dag siden Trond Erik Lohne ble meldt savnet. Foto: Adrian Broch Jensen

Ønsker fremdeles tips i saken

Politiet har fått inn flere tips i saken hvor publikum har meldt fra om at de tror de har sett den savnede mannen.

– Vi kommer til å opprettholde tipstelefonen, og vi er veldig interessert i tips fra publikum. Alle tips vi får inn som vi anser som reelle, kommer vi til å sjekke ut, sier Thue.

Storstilt leteaksjon

Under leteaksjonen de siste dagene har hele Olsvik blitt finkjemmet av mannskap fra politiet, Norske redningshunder, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og sivilforsvaret.

Lørdag formiddag sa politiet at de fremdeles håpet å finne den savnede 61-åringen i live.

Søket ble konsentrert i en radius på én til halvannen kilometer fra boligen til den savnede.

– Mannskapene som har deltatt har gjort en veldig god jobb. Det har vært lange dager, og det er også noe vi må ta hensyn til i slike saker, sier Thue.

Politiet har sjekket bruk av bankkort og pass, og ingenting tyder på at Lohne har reist bort av fri vilje.

Mannen er 175 cm høy, har grått hår, og pleier å gå med caps.

Politiet ber om tips på telefon 02800.

Publisert: