400 årsverk kan forsvinne i Posten

Posten ønsker å slå sammen A- og B-post og vil legge ned postsorteringen ved flere terminaler. Endringene vil trolig gjøre 400 årsverk overflødige.

Publisert Publisert

NEDSKJÆRINGER: Brev skal ikke lenger sorteres her på Postens terminal på Minde i Bergen, dersom planen gjennomføres. Foto: Rune Meyer Berentsen (arkiv)

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Ifølge Dagbladet håper Posten å få forslaget godkjent i Stortinget før sommeren. Planene innebærer blant annet at dagens ti terminaler som sorterer brev, skal kuttes ned til tre.

— Sentraliseringen er helt nødvendig for å møte nedgangen i antall brev som sendes. Det er halvert siden 1999, og hvis vi lukker øynene og håper at det skal gå over, vil det møte oss veldig kraftig i fremtiden. Derfor ønsker vi å være i forkant, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Det foreslås å kutte ut brevsortering på terminalene i Bergen, Stavanger, Trondheim, Stokke, Evenes, Hamar og Molde i 2017. Østlandsterminalen, Bodø og Tromsø foreslås videreført. Posten vil også slå sammen A-post og B-post, og heller ha to dager på seg på å levere alle brev.

— Behovet for over natten-levering av brev er kraftig redusert, fordi mange benytter seg av digitale tjenester, sier Eckhoff.

560 ansatte, fordelt på 400 årsverk, kan miste jobben dersom endringene gjennomføres, skriver Dagbladet.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Håper de reddet verdier for mange millioner

  2. Regn med forsinket post

  3. Alle postrutene i Bergen blir endret

  4. Postens milliardanlegg takler ikke Times New Roman

BT anbefaler

Her parkerer de gratis for siste gang

– Det er ikke sikkert alle har fått det med seg, sier parkeringssjef.

LES SAKEN