Gir seg som direktør etter varslersak

16 ledere skal ha sluttet som følge av Vidar Vies lederstil i Helse Førde. Nå blir han spesialrådgiver.

Publisert: Publisert:

Vidar Vie går fredag av som viseadministrerende direktør i Helse Førde. 52-åringen går over til en stilling som spesialrådgiver i staben til administrerende direktør, skriver Helse Førde i en pressemelding.

Vie legger ikke skjul på at uroen rundt varslersaken er en av grunnene til at han slutter i stillingen.

– De siste månedene har vært krevende. Jeg ønsket å stå i jobben til rapporten om varslersaken og omorganiseringen ble fullført. Nå tenker jeg det er rett tid for å gå til nye oppgaver, og jeg ser frem til det, seier han.

Klaget på lederstilen

En medarbeider i Helse Førde klaget Vie inn for ledelsen i foretaket og pekte på lederstilen til den administrerende direktøren.

I tillegg er det sendt et anonymt brev til administrerende direktør i Helse Vest og styrelederen i Helse Førde, med påstander om at 16 ledere har sluttet som en følge av Vies lederstil.

10 av personene som nevnes i brevet bekrefter forholdene til NRK Sogn og Fjordane.

– Krevende

Vie har sittet i foretaksledelsens i tolv år, som informasjonssjef, viseadministrerende og har i perioder fungert som administrerende direktør.

Styrets gjennomgang av varslersaken konkluderte med mild kritikk av Vie. I pressemeldingen holdes det frem at varslersaken ikke er den eneste grunnen til at han nå trer tilbake.

– Lederjobben har vært spennende, utfordrende og givende, men også svært arbeidskrevende. De siste par årene har derfor tanken på å tre tilbake, og gå over til andre oppgaver, kommet stadig oftere, sier han.

Vie vil ikke kommentere saken ut over uttalelsene i pressemeldingen.

– God samarbeid

– Vidar har vært min næreste medarbeider i ti år. Jeg har opplevd at vi har hatt et svært godt samarbeid, sier administrerende direktør Jon Bolstad.

Han er glad for av Vie fortsetter i en annen stilling i helseforetaket, og sier det vil være rikelig med arbeidsoppgaver å ta fatt på.

Børge Tvedt blir inntil videre konstituert som viseadministrerende direktør, og Anne Kristin Kleiven som direktør for stab og støtte.

Publisert: