Politiforum: Geir Gudmundsen har fått ny jobb

Politimesteren gikk av som følge av Monika-saken. Nå skal han jobbe for Interpol.

Publisert Publisert

TRAKK SEG: Geir Gudmundsen trakk seg som politimester i fjor sommer. Foto: Vegar Valde

  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Geir Gudmundsen har jobbet som seniorrådgiver i Politidirektoratet siden han trakk seg som politimester i Hordaland for halvannet år siden.

Bakgrunnen for avgangen var at politidistriktet, og ikke minst ham selv, fikk massiv kritikk for måten politimannen Robin Schaefer ble behandlet på da han forsøkte å varsle om en feilaktig henlagt sak.

Nå har Gudmundsen fått ny jobb, skriver fagforeningsbladet Politiforum.

Jobbe fra Frankrike

Ifølge nettstedet er den tidligere politimesteren ansatt av den internasjonale politiorganisasjonen Interpol.

Fra den franske byen Lyon skal han jobbe som assisterende direktør for Interpols døgnåpne «operasjonssentral». De har som hovedoppgave å bistå de 190 medlemslandene ved akutte kriser.

Politiforum har fått tilgang til en intern melding fra Politidirektoratet til de ansatte i politiet.

Direktoratet uttrykker glede

Der skriver ledelsen at Gudmundsen vil få brukt sin kompetanse godt i Interpol, og direktoratet «uttrykker samtidig glede for at han har konkurrert seg inn i en viktig stilling», ifølge Politiforum.

Geir Gudmundsen fikk i en rapport kritikk for blant annet å ha sviktet som leder da Robin Schaefer forsøkte å varsle om mangler i etterforskningen av Monika Sviglinskajas død.

Les også

Les intervjuet med Monika-varsler Robin Schaefer

Les også

Robin Schaefer klager på Spesialenhetens vedtak

Les også

Politidirektøren: - Vi har mye å lære av Monika-saken

Han fratrådte midlertidig i februar 2015. Da kom Schaefers bok om «Monika-saken», der etterforskeren i detalj beskriver hvordan han ble avvist da han forsøkte å få saken gjenåpnet.

I juni ble det klart at han ikke kom tilbake. Da kom den såkalte Wiersholm-rapporten, som felte en knusende dom over politiledelsens håndtering av Schaefer.

Monika-saken ble henlagt som selvmord i august 2012. Saken ble gjenopptatt halvannet år senere. I juli i år ble Donatas Lukosevicius (33) dømt for å ha drept den åtte år gamle jenten.

Han har anket dommen.

Publisert