Styrtet med speedglider på Ulriken, nå går det bedre med piloten (26)

På Haukeland med lettere skader.

Publisert:

En mann (26) som mandag ettermiddag styrtet med en såkalt speedglider cirka 150 meter fra Ulrikens topp, ligger tirsdag fortsatt skadet på Haukeland universitetssykehus.

Les også

Paraglidar døydde av skadane

Mens skadene hans tidlig i går kveld ble oppgitt å være alvorlige, er tilstanden tirsdag formiddag endret til å dreie seg om lettere skader. Det fremgår av en oppdatert pressemelding på sidene til Helse Bergen.

- Fikk hjelp av sykepleiere

Ulykken ble meldt litt før klokken 17 mandag, og ifølge vitner på stedet fikk 26-åringen hjelp av to sykepleiere på tur som hadde gått bort til ham. Nødetatene, inkludert et helikopter fra luftambulansen, rykket ut etter meldingen om ulykken.

Klatrere med bratt lende som spesialitet var også underveis for å hjelpe til, men de ble tilbakekalt etter at ambulansehelikopteret fikk med seg speedgliderpiloten.

Gode forhold

Både politiet og helsevesenet omtalte ulykken som en paragliderulykke, men folk i miljøet opplyste til BT at 26-åringen hadde en speedglider.

En speedglider har høy fart og flyr nærmere terrenget enn en paraglider.

– Det var et par vitner som så at han løp et par ganger før han falt. Nå håper vi bare alle at det har gått bra med ham, sa Ronny Myklebust, medlem av Bergen Hanggliding og Paragliding klubb. Han beskrev forholdene mandag ettermiddag som gode, og at det var mange i luften da ulykken skjedde.

De som driver med speedgliding tar av fra en rampe oppe ved Ulriken. De lander ved Montana.

En politipatrulje dro mandag til toppen av Ulriken for å gjøre undersøkelser og snakke med vitner.

Publisert: