Mor og far kjørte påjobb - så kom tyvene

Bare minutter etter at Dag Arne Leknesund og familien forlot hjemmet i går morges kom tre menn i hettegenser og mørke briller for å rundstjele dem.

Publisert Publisert
  • André Leknessund Wik
  • Eirik Boge
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

— De var her rett etter vi fór, så dette må ha vært nøye planlagt. Arnafolk må være våkne og holde øynene åpne fremover, advarer den fortvilte huseieren.

Skuffer tømt på gulvet

Familien på fire forlot hjemmet i Kvamstø i Ytre Arna klokken halv syv i går morges for å dra på jobb og i barnehage. Helt tilfeldig var Leknesund hjemom igjen klokken kvart over syv. Da var hjemmet endevendt - og tyvene akkurat kjørt.

— De har gått igjennom alt. Skuffene har de bare tømt ut over gulvet, forteller Dag Arne Leknesund.

Borte var flatskjerm, datautstyr, videokamera, digitalkamera, sølvtøy, gull, dataspill og andre gjenstander av verdi.

— De har vært på soverommet og tatt av sengetøyet til å pakke TV-en inn i, forteller Leknesund.

Observert av naboer

Hvordan huseieren vet alt dette? Jo, tyvene ble observert av folk i nabolaget.

— Tre menn med solbriller og hettegensere i en svart Audi eller BMW med gule skilter, er hva jeg har fått høre. De kom kvart på syv og dro fem over, forteller Dag Arne Leknesund.

Selv hev han seg på tråden til politiet da han etter hvert fikk summet seg.

— Politiet har vært her og gjort åstedsundersøkelser. Vi får bare håpe de finner ut av det, sier Leknesund, som på stående fot anslår verditapet til rundt 40.000 - 50.000 kroner.

— Er du mest sint eller fortvilet?

— Jeg er like mye begge deler. Men jeg synes det er viktig at det som har skjedd kommer frem, slik at andre er advart. Dette er tydeligvis utført av profesjonelle, så folk må være våkne fremover, sier Dag Arne Leknesund.

- Toppen av frekkhet

En av naboene til Dag Arne Leknesund satt og spiste frokost da de tre innbruddstyvene vandret inn og stjal med seg eiendeler i morgentimene i går.

— Gjennom kjøkkenvinduet så jeg en mørk personbil stoppe ved busstoppet i veien. Det kom tre karer ut. To ungdommer med hver sin sekk og en litt eldre kar, sier naboen, som ønsker å være anonym.

Trodde det var arbeidsfolk

Han tenkte ikke over at det var innbruddstyver som var på ferde så tidlig en mandag morgen.

— De to yngste gikk direkte oppover mot huset til Leknesund, og jeg tenkte med en gang at de måtte være arbeidere, forteller naboen. Da Leknesund noen minutter etter kom tilbake til huset, gikk inn i garasjen og kjørte igjen, begynte imidlertid naboen å ane at noe var galt. Bare noen få minutter etterpå kom de ukjente mennene ned igjen fra huset. Da var det gått mellom 15 og 20 minutter siden de hadde stoppet i Peter Jebsensveg.

Stille og rolige

— De kom gående stille og rolig ned igjen, og da jeg så at de hadde med seg bager og bar på noe stort under armen, tok jeg på meg skoene og løp opp i veien for å ta registreringsnummeret på bilen, forteller naboen.

Like etter at den ukjente svarte bilen var kjørt i retning Indre Arna, kom Leknesund i sin bil fra Ytre Arna og parkerte utenfor huset. Han var da uvitende om at det hadde vært folk der.

— Jeg spurte om han hadde noen hos seg, og da han svarte nei, skjønte jeg at det måtte være snakk om innbrudd. Dette her må være toppen av frekkhet, sier naboen.

Engelsk-registrert

Politiet er nå på jakt etter bilen og de tre personene som ble observert i området.

— I følge de opplysningene vi sitter på skal det være snakk om tre personer og en mørk personbil med gule skilter. Med de bokstav- og tallkombinasjonene som er gitt vil jeg tro det er snakk om en engelsk-registrert bil, sier politibetjent Stein Hammersland ved Bergen Nord politistasjon.

— Vi vil starte registreringsspaning opp mot de ulike arkivene våre for å se om vi finner noe på bilen, sier Hammersland og legger til at politiet ønsker å komme i kontakt med andre som ha verdifull informasjon i saken.

Foto: Eirik Boge

Foto: Eirik Boge

Publisert
BT anbefaler

Brann må på trener­jakt: Disse profilene er ledige på markedet

Her er 25 trenere som kan være aktuelle for Brann.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Her er Branns krav til ny trener

  2. – Nå er det ingen som kan stille spørsmål ved meg lenger

  3. En av de koronasmittede fra Bergen var passasjer på Hurtigruten. Nå testes flere i Vestland.

  4. Hassan El Fakiri er klar for å trene Brann hvis klubben spør

  5. Tester mannskapet på to nye Hurtigruten-skip

  6. Flesland får teststasjon i ankomsthallen

  1. Arna