Varg Vikernes på frifot

Løslatt etter nesten 16 år i fengsel.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Varg Vikernes (36) har flyttet til et småbruk i Telemark etter å ha sittet i fengsel siden 1993.

— Jeg kan bekrefte at jeg har sluppet ut av fengsel, sier Vikernes til Dagbladet.

Etter fire forsøk fikk Black metal-musikeren i februar beskjed fra Kriminalomsorgen om at han skulle prøveløslates. Han har ønsket å holde datoen for løslatelsen hemmelig. Ifølge Dagbladet slapp han ut av fengsel for et par uker siden.

Meldeplikt

— Jeg har meldeplikt i ett år. Hver fjortende dag den første tiden, deretter en gang i måneden, sa Vikernes til Dagbladet tidligere i år.

Vikernes, også kalt «Greven», ble i 1994 dømt til 21 års fengsel for drapet på Øystein Aarseth, og for å ha tent på Åsane gamle kirke, Skjold kirke i Vindafjord og Holmenkollen kapell i Oslo. Han ble også dømt for forsøk på brannstiftelse i Storetveit kirke i Bergen.

Blir film

En spillefilm om det norske black metal-miljøet kalt «Lords of Chaos» er nå klar for innspilling, melder Rolling Stone i dag.

«Twilight»-stjernen Jackson Rathbone skal spille Varg Vikernes. Filmen bygger på Michael Moynihan og Didrik Søderlinds bok ved samme navn, og regissør for filmen er Sion Sono.

Filmen er utsatt i tre år som følge av problemer med finansieringen, men nå skal innspillingen etter planen starte i Norge i september.

Publisert: