Jon (51) slapp med skrekken da skjermen kollapset

Kameraet fanget verdensmester Jon Gjerdes hangliderulykke på film.

Publisert Publisert
svp://103484

Vossingen Jon Gjerde (51) er en av verdens beste utøvere i akrobatisk hangglider, og har blant annet et VM-gull i disiplinen.

For en uke siden viste han og en kollega frem et nytt nummer på Ekstremsportveko: Luftballett over Voss, der målet var å bruke skjermen til å lage musikk.

Havnet i spinn

På det meste hadde mann og hangglider en fart på mer enn 160 kilometer i timen, ifølge hovedpersonen selv.

Så kollapset plutselig skjermen. Gjerde havnet raskt i en spinn og raste ned mot Vangsvatnet.

G-kreftene var på et tidspunkt så store at han fikk problemer med synet, forteller 51-åringen på sin egen Facebook-side.

Jon Gjerde1.jpg Foto: Privat

BT har vært i kontakt med Gjerde. Han ønsker på det nåværende tidspunkt ikke å gi noe intervju, men har gitt BT tillatelse til å bruke videoen, som du kan se øverst i denne artikkelen.

  • Les også: Seks ting som gjør Voss spesiell
    Gjerde forteller at han kjempet mot kreftene i flere sekunder før han klarte å utløse nødskjermen og bremse farten. Etter vel et minutt landet han i Vangsvatnet, der folk i båt sto klare for å hente ham opp.

Sterke krefter

Heldigvis gikk det etter forholdene bra. Kroppen, og da spesielt ansiktet, fikk relativt hard medfart i ferden mot bakken.

— Jeg er OK, men har fortsatt såre øyne og hodepine, skriver 51-åringen på Facebook-siden sin.

AKTIV: Jon Gjerde driver kraftselskapet Kitemill, er bonde, storeier i Voss Bryggeri og ivrig hanggliderpilot. Foto: Rune Sævig, arkiv

Flere roser Gjerde for måten han opptrådte på da ulykken var et faktum.«Ikke hvem som helst som hadde klart å komme seg ut av denne situasjonen. Du er helt rå Jon Gjerde, og god bedring.», skriver en.

svp://103484
Publisert